İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ahmet Hakan moderatörlüğünde CNN Türk’te yayınlanan Tarafsız Bölge programına telefonla bağlanarak “CHP, HDP’yi koruyor” ve “İzmir’deki orman yangınları nedeniyle terör örgütü PKK’nın lanetlenmesine ilişkin önergeyi belediye meclisinde CHP’liler reddetti” iddialarına yönelik açıklamalarda bulundu. 

Tepkilere yol açan önergenin 'PKK’nın lanetlenmesini' oylamaya açmadığını vurgulayan Başkan Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin tamamıın PKK'yı kınadığını ifade ederken, "Bu algı yaratma operasyonu İzmir Büyükşehir Belediyesine haksızlıktır. Meclise gelen önerge PKK’nın lanetlenip lanetlenmemesine ilişkin bir önerge değildir. Önergenin giriş kısmında PKK’yı lanetleyen ifadeler vardır ama iki sayfalık uzun bir önergedir. Önergenin diğer bölümleri PKK’nın lanetlenmesine ilişkin değildir. Böyle bir şeyin bir kuşkuyla ifade ediliyor olması çok üzücü. İzmir Büyükşehir Belediyesi terör örgütünü lanetlemeden imtina etmez" diye konuştu.

'BU ALGI YARATMA OPERASYONU TÜM BELEDİYEYE HAKSIZLIK'

Tunç Soyer, şehit ailelerine yardım konusunda hazırlanan talepleri, soyut ve yapılması mümkün görünmeyen önerge olduğundan dolayı, teknik sebeplerle reddettiklerini ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin daima şehit ailelerine sahip çıktığını ve bunun süreceğini vurgulayan Soyer, “Ben bunun sorgulanmasını çok sığ bir siyasi enstrüman olarak görüyorum. Bu algı yaratma operasyonu tüm belediyeye haksızlıktır” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye'nin ne kaybettiyse sığ siyasetten kaybettiğini ifade ederken, “Bu memlekette yaşayan herkes PKK’yı lanetleniyor. Böyle bir yafta yapıştırılamaz" cümleleriyle tepki gösterdi.
Tunç Soyer kendisine yöneltilen “Diyarbakır’a gidecek misiniz?” sorusunu şu ifadelerle cevapladı:

“Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kardeş belediyemiz. Gitme konusunda bir çekincemiz yok ama tarih kesinleşmedi.” 

Editör: Haber Merkezi