İZ GAZETE -  Basın toplantısı öncesinde Cumhuriyet Halk Partililerin yoğun destek gösterdiği Soyer’e ‘Başka İzmir Başkan Tunç Soyer’ sloganları attı. Kalabalık ayrıca ‘Mustafa Kemal’in askerleyiz’ sloganları da attı.

Basın toplantısında konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel,  “İzmir 31 Mart yerel seçimlerinde bir kez daha umudun başkenti olduğunu göstermiştir. İzmirliler tercihleri ranttan yana değil halktan yana kullanmıştır. Bayındır Kınık, Kiraz ve Aliağa dışında 26 ilçede seçimi kazandığımızı görüyoruz.” dedi.

Yücel sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim bir hedefimiz vardı 30 artı bir yapmak bu hedefimiz büyük oranda yakaladığımızı görüyoruz. Bizim iddiamız kentimize hizmet etmektir.”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı resmi olmayan sonuçlara göre netleşen Tunç Soyer ise yaptığın açıklamada seçim süresince kendisiyle birlikte çalışan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü’ne teşekkür ederek konuşmasına başladı.

'İZMİR HER TÜRLÜ ADALETSİZLİĞE DUR DEMİŞTİR'

Soyer, şöyle konuştu:

“İzmir iradesini çok renkten, çok sesten yana kullanmıştır. İzmir birlik ve berberlikten yana oyunu kullanmıştır. Cumhuriyet Halk Partili en çok oy alan kent olmuştur. İzmirliler bununla gurur duyuyoruz. İzmir her türlü adaletsizliğe hayır demiştir.”

İzmirlilere teşekkür eden Soyer, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bugünden itibaren İzmir Büyükşehir ana olacak ve bütün evlatlarını kucaklayacak. Kimseye üvey evlat muamelesi yapmayacak. İzmir başka bir dilin mümkün olduğunu gösterdi. Bu nedenle İzmirlilere şükranlarımı sunuyorum. Yarından itibaren yoksulluk işsizlik ile mücadeleye başlayacağız. Refahı arttırmak ve adilce bölüşmesi için canla başla çalışacağız. Bana oy vermeyenlerin de belediye başkanı olacağım. En az oy aldığım mahalleye gideceğim.”

Editör: Haber Merkezi