YAĞIZ BARUT / İZ GAZETE Yandaş medya içinde ötekileştirici, kutuplaştırıcı dili en çok kullanan ve nefret söylemlerinden vazgeçmeyen Akit Gazetesi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’u hedef aldı. ‘Yıkım Ekibi İşbaşı Yaptı’ manşetiyle çıkan haberde, “Zillet İttifakı, ele geçirdiği belediyelerde, milli-manevi değerleri yıkıp yakmaya başladı bile. Bazı belediye başkanları, seçimlerde kendilerine destek veren FETÖ’cülere ve PKK’lılara diyet borcunu ödemek için kolları sıvarken, bazı belediyeler ise ezan, bayrak ve muhacir düşmanlıklarını gözler önüne serdi” ifadeleri kullanıldı.

MAĞDUR ETTİKLERİ YETMEZMİŞ GİBİ BİR DE İFTİRA ATIYORLAR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapmış, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işlerinden atılan ve adeta açlıkla terbiye edilmeye çalışılan mağdur öğretmenlerin sorunları hakkında çözüm üretmişti. Soyer konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Zabıta memurları genellikle uzman çavuşlardan oluşur. KHK ile atılmış öğretmenleri zabıta olarak alacağız. Bu o kadar çok şeyi değiştirecek ki. Seyyarın arabasını kamyonetin arkasına öyle atamayacaklar artık. Zabıtanın öğretmen olması, belediye ve vatandaş arasında bambaşka bir ilişki yaratacak” diye konuşmuştu.

Yandaş Akit Gazetesi ise Soyer’in bu çözüm önerisini, ‘FETÖ’cüleri ve PKK’lıları işe alacak’ gibi bir iftirayla sayfasına taşıdı. Haberin içeriğinde ise; öğretmenlerin FETÖ ve PKK ile ilişkileri olduğu, bu yüzden işten atıldıkları belirtildi.

İSMAİL UYGUR İFTİRALAR HAKKINDA, GAZETEMİZE ÖZEL AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Yandaş Akit Gazetesi, 31 Mart seçimlerinde CHP’nin Torbalı’da seçimi kazanan adayı İsmail Uygur hakkında ise“CHP’li Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un ilk icraatı şehide vefasızlık oldu. Uygur, mazbatasını alır almaz, ilçedeki 15 Temmuz kahramanı Ömer Halis Demir’e ait resimleri kaldırttı” iftirasında bulundu. Oysaki Uygur konuyla ilgili 5 Nisan günü gazetemize özel açıklama yapmıştı. Uygur, Ömer Halisdemir afişlerinin seçim süreci içinde kaldırıldığını belirterek, iftiralara şu sözlerle vermişti:“O afişleri seçimden bir ay önce kendileri indirdi. O panoya da AKP kendi adayları olan Adnan Yaşar Görmez ve Nihat Zeybekci’nin afişlerini astılar. Bunu herkes biliyor. Ayrıca bu panoları da kim parasını verirse o kullanıyor. O dönem onların paraları vardı kullandılar, bizim yoktu biz afiş asmadık oraya. Seçimden bir gün evvel seçim yasağı da olduğu için bu afişler belediye tarafından kaldırıldı”

Editör: Haber Merkezi