İZ GAZETE - Diyanet İşleri Başkanlığı resmi web sitesinde kızların 9 yaşında gebe kalabileceklerini, erkeklerin de 12 yaşına girdiklerinde baba olabileceklerini açıkladı. İfadelere toplumun tüm kesimlerinden tepkiler gelirken, İzmirli politikacılar da sert tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, “Diyanet kapatılsın, tüm müftülük binaları anaokulu ve kreş yapılsın” derken, CHP Çiğli İlçe Başkanı ve İzmir İl Başkan Adayı Utku Gümrükçü ise “Çocuklarımızı Diyanet’ten de koruyacağız” çıkışında bulundu. HDP İzmir milletvekili Müslüm Doğan ise "Bu kurum derhal lav edilmelidir" dedi.

İşte İzmirli politikacılardan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ifadelerine yönelik tepkiler:

Zeynep Altıok (CHP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir milletvekili)

Dünyada hiçbir devlet bütçesinin 100'de 1'ini "pedofiliyi" normalleştirmek/özendirmek için harcamaz! #DiyanetKapatılsın tüm müftülük binaları Anaokulu ve Kreş yapılsın...

Mustafa Balbay (CHP İzmir milletvekili)

“Diyanet 9 yaşındaki kız çocuğu evlenebilir, demiş. Bunun Türkçesi şudur: Buna niyetlenecek sapık mevcuttur”

Müslüm Doğan (HDP İzmir milletvekili)

Çağdaş toplumsal yaşamın önünde engel olan Diyanet İşleri Başkanlığı Anayasal kurum olmayı hak etmiyor. Bu kurum derhal lav edilmelidir.

Sevda Erdan Kılıç (CHP Parti Meclisi üyesi)

Din simsarları taciz ve tecavüzlere karşı timsah gözyaşları döküyor, diyanet açık açık Pedofiliye teşvik ediyor.#DiyanetKapatılsın

Utku Gümrükçü: (CHP İzmir İl Başkan Adayı, Çiğli İlçe Başkanı)

‘9 yaşındaki kız çocukları evlenebilir’ açıklaması yapan Diyanet, iktidarın karanlık zihniyetinin, korkunçluğunun, laiklik ve aydınlanma düşmanlığının yansımasıdır. Çocuklarımızı Diyanet’ten de koruyacağız!

Murat Bakan (CHP İzmir milletvekili)

Medeni Kanun’un 11.maddesinde ‘erginliğin 18 yaşını doldurulmasıyla başladığı’ açıkça belirtilmektedir. Çocuk yaşta yapılan evlilikler çocuk hakkı, kadın hakkı ve insan hakkı ihlalidir!

Tuncay Özkan (CHP İzmir milletvekili)

Türkiye'de tecavüzcüler aklanıp, çocuklarla evlendirilmeye çalışılırken Polonya'da ne oldu biliyor musunuz; çocukları taciz edenler isim, adres ve fotoğrafları bilgileriyle birlikte Adalet Bakanlığı'nın sitesinden teşhir edildi. Ah benim güzel ülkem sen kimlerin eline kaldın!

Editör: Haber Merkezi