İZ GAZETE - İçişleri Bakanlığı bu sabah saatlerinde Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan'ı görevlerinden uzaklaştırdı.

Tüm Bel Sen İzmir 1 No'lu Şube Yürütme Kurulu, konuyla ilgili bir açıklama yaparak duruma tepki gösterdi. Sendika tarafından yapılan açıklamada Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerinin abluka altına alınarak gasp edildiği belirtildi. 

SENDİKADAN DEMOKRASİ ÇAĞRISI 

Söz konusu görev almaların anayasa, hukuk ve demokratik ilkelere karşı yapılan faşizan bir uygulama olduğuna dikkat çekilen açıklamada "Halkın oylarıyla, seçimle göreve gelmiş belediye başkanlarını görevden alıp yerine kayyum atamak halkın iradesine, demokrasiye vurulmuş bir darbedir. Diyarbakır, Mardin ve Van’da seçilmiş belediye başkanlarının görevden alınmasına sessiz kalmak memleketin tamamında verilecek demokrasi mücadelesine de sessiz kalmaktır. İzmir, İstanbul, Ankara  başta olmak üzere AKP iktidarının bu darbeci uygulamarına karşı ses çıkarmak, demokrasi sathında buluşmak herkes için can güvenliğidir. Halkın iradesi gasp edilemez!" ifadelerine yer verildi. 

Editör: Haber Merkezi