İZ GAZETE - Yüksek Seçim Kurulu tarafından İstanbul seçimlerinin iptal ediilmesinin yankıları sürüyor. Muhalefet YSK'nın aldığı kararı hukuki değil, siyasi olarak nitelendirirken, Başta Yüksk Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven olmak üzere YSK temsilcilerine de tepkiler gelmeye devam ediyor.

KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen İzmir 1 No'lu şube ise aldığı karar ile 23 Haziran'da tekrarlanacak olan İstanbul seçimlerinde bağımsız gözlemci olarak bulunacaklarını duyurdu. Sendikadan yapılan açıklamada Ekrem İmamoğlu'nun seçimi kazanmış olmasına rağmen hukuksuz bir biçimde seçimin iptal edildiğine dikkat çekilirken ülke ekonomisinin her geçen gün kötüye gitmekte olduğuna da vurgu yapıldı.  

Açıklamada ayrıca "Tüm Bel-Sen olarak bu sürece kayıtsız kalmayacağız. İstanbul seçimini halktan kaçırmamaları için, gönüllülerimizle birlikte 23 Haziran’da İstanbul’a gidip sandık başlarında bağımsız gözlemci olarak yer alacağız. Bize destek vermek isteyen herkes, sendikamızı arayarak ismini yazdırabilir ve organizasyonumuza katılabilir."

Editör: Haber Merkezi