TUGAY CAN / İZ GAZETE – Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimler yaklaşırken, Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir istifa da Karaburun İlçe Başkanı Bülent Çumçum’dan geldi. Çumçum, Karaburun Belediye Başkanı olabilmek için istifasını örgüte sunarken, kendisine gelen yoğun talep üzerine aday olduğunu sözlerine ekledi.

‘KARABURUN’DA HERKESİN SORUNUNU BİLİYORUZ’

Çumçum, “Karaburun’a bir şeyler katabilmek istiyoruz. Dört yıldır yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bölgeyi iyi tanıyoruz, halkımızla iç içe olduk. Herkesin sorunlarını biliyoruz ve bunları nasıl çözeceğimizi biliyoruz. Karaburun Türkiye’nin en batı ucu. En batı ucundan Karaburun’u bir kutup yıldızı gibi parlatmak istiyoruz. Bunu yaparken de doğamıza, çevremize, hayvanlara saygılı bir biçimde gerçekleştirmek istiyoruz. Değerlerimizi ve geleneklerimizi koruyarak sağlam bir gelişme içerisine gireceğiz.” diye konuştu.

‘BELEDİYE BAŞKANI İLE DE GÖRÜŞTÜM’

İlçe örgütümüzle yapılan istişare sonucunda istifasını verdiğini belirten Çumçum, “Bana aday olmamda hiçbir sıkıntılarının olmadığını, zaten halkın teveccühü olduğunu söylediler. Kendilerinin de görüşlerini aldım. Destek vereceklerini söylediler.

Belediye Başkanı ile de görüştüğünün altını çizen Çumçum sözlerini şöyle sürdürdü;

“Kendisi bana, Genel Merkez de uygun gördüğü takdirde destek vereceğini, örgüt için çalışacağını söyledi. Kendisinin desteği örgüt adına da çok önemli. Karaburun İlçe Başkanlığı'nda bugüne kadar görev yaptığım, birlikte ter döktüğüm, birlikte emek verdiğimiz dava arkadaşlarıma ve Karaburunlu vatandaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Gideceğimiz yeri bilmiyorsak varacağımız yerin hiçbir önemi yoktur. Ben ve ekibim gideceğimiz yeri çok iyi biliyoruz.”

‘KARABURUN’U BÖLGELERE AYIRACAĞIZ’

Karaburun’un ekonomik kalkınmasını sağlamak adına belirli başlı bölgelere ayırmak gerektiğine dikkat çeken Çumçum, “Bunun için projelerimiz de ekiplerimiz de hazır. Turizm, hayvancılık, organik tarım bölgelerinin belirlenmesinin ardından bu alanlara yatırımlar gerçekleşecek.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi