İZ GAZETE - Gazetemiz yazarlarının İzmir’in seçilmişleri ile gerçekleştirdiği buluşmalar dizisi Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ile devam ediyor. Cemil Tugay’ın kent ve Türkiye gündemine dair açıklamalarından oluşan yazı dizisinin üçüncüsünde Cumhuriyet Halk Partisi’nde devam etmekten olan Olağan Kurultay sürecine dair açıklamalarını okuyucularımıza aktarıyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Kongresi’nde yapmış olduğu konuşmanın bir noktasında ‘neyse’ diyerek konuşmasını kesen Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, yaşananların perde arkasını İz Gazete ile paylaştı. Tugay şöyle konuştu: “Orada aslında söyleyeceğim şey şuydu; Bazı insanlar diyorlar ki senin için çalıştık, senin oy alman için çalıştık. Hayır! Benim oy almam için çalışmadınız, Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı kazansın diye çalıştınız. Orada konu ben değilim. Ben daha önceki seçimlerde çalışırken Hüseyin Mutlu Akpınar seçilsin diye çalıştığımı düşünmedim ya da Aziz Kocaoğlu seçilsin diye çalışmadım. Gidip ona senin seçtirmek için çalıştım da demedim. Sanki bedel ister diyet ister gibi bir tavır doğru değil. Burada bizim bir parti olduğumuzun bilincinde olduğumuzu Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilçe kongresinde söylemek istedim. Bu konu orada bazı insanları kırabilir diye de sustum”

İDEOLOJİ VURGUSU

Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir ideoloji için mücadele ettiğini ifade eden Tugay, “Bu gerçekten bir bayrak yarışı. Bugün ben bayrak tutuyorum. Yarın bir başka arkadaşım olacak. Gün olacak onun benim desteğime ihtiyacı olacak, gün olacak benim onun desteğine ihtiyacım olacak. Biz bir ideoloji için mücadele ediyoruz. Ben bu gözle bakıyorum” dedi.

Cemil Tugay, gazetemiz yazarlarının Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Örgütü’nün yeni yönetimi hakkında sorduğu soruya verdiği yanıtta ise yeni yönetimin başarılı olmaya aday olduğunu ifade etti. Tugay, “Yeni ilçe yönetimini çok daha demokratik duruşu olan bir ilçe yönetimi olarak görüyorum. Buna inanıyorum. Daha yakın olmak gibi bir düşüncem var. Yeni yönetime güvenim gerçekten tam. Çok başarılı olacaklar. Bana da destek olacaklarına eminim” şeklinde konuştu.

‘SÖZÜM DİNLENİYOR’

Genel Merkez ile diyaloğunu da aktaran Tugay, “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkez ile sağlıklı bir diyaloğum olduğuna inanıyorum. Orayı her ziyaretimde gerçekten beni mutlu eden ilgi ve saygı görüyorum. Sözüm dinleniyor. Konuştuğumuz zaman dikkate alınıyor. Bunu pek çok kez gördüm” diye konuştu.

31 Mart yerel seçim süreci ile birlikte yeni bir sürece girildiğinin altını çizen Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, siyasette yeni bir dilin önemine işaret etti. Tugay, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin 31 Mart yerel seçim sonuçlarından bağımsız olarak yeni yüzler, yeni söylemler ürettiğini düşünüyorum. İnsanların arzuladığı bir şey bu” dedi.

‘KONSENSUSA GÜVENİYORUM’

Cumhuriyet Halk Partisi’nde devam etmekte olan Kurultay sürecine ilişkin de konuşan Cemil Tugay, İl Kongresi’ne ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tugay, “İl kongresine giderken duracağımız yer partinin en başarılı olacağı model olacak. Genel Başkanımızın mevcut İl Başkanı’nı beğendiği ve onun devam etmesini istediği söyleniyor. Ben kendi ağzından bunu duymadım ancak birçok kişi bunu duydum, diyor. Görünen o ki şu andaki il başkanımız tek aday olarak görünüyor.İzmir için en doğru kararı, Genel Merkez ve Büyükşehir Belediye Başkanı konsensusu verecektir. Bu konsensus ne ise ona güveniyorum” ifadelerini kullandı.

‘TELKİN ALMADIM’

Kongre sürecinde Tunç Soyer’in rolü hakkında konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, şöyle konuştu: “Tunç Başkan il ve ilçe kongrelerine müdahale eden bir siyasetçi değil, böyle bir tarzı yok. Ama buradan ne olursa olsun, umrunda olmayacak gibi bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum. Kendisi bir nezaket ve zarafet içerisinde süreci takip ettiği, müdahale etme ihtiyacı olursa gerekirse bunu yapabileceğini düşünüyorum. Ancak kendisinden bu yönde herhangi bir telkin almadım ve duymadım. Tanıdığım Tunç Soyer, duyarsız bir insan değildir. Sorun görürse bununla ilgili de bir şey yapar. Şu anda onu huzursuz ya da mutsuz görmüyorum. Ayrıca son sözün söylenmediğini düşünüyorum”

Yarın: Cemil Tugay, eski Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın borç açıklaması hakkında ne söyledi?

Editör: Haber Merkezi