Derleyen: DUYGU KAYA/ İZ GAZETE- Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay İz Web Tv’de “Doğan Beyazgül ile İzmir Notları” programına konuk olarak hedeflerine ilişkin soruları yanıtladı, değerlendirmeler yaptı.

‘ONLARI MAHÇUP ETMEYECEĞİMİZDEN KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN’

Cemil Tugay, Tunç Soyer’e en fazla oyun Karşıyaka’dan gelmesiyle ilgili:
“Karşıyaka bizi yanıltmadı, kendisinden beklediğimiz desteği gördük, onlara tekrardan teşekkür ediyorum. Hem Tunç bey hem kendi adıma konuşmak istersem kendimizi çok iyi anlattığımıza inanıyorum. Onları mahcup etmeyecek bir çalışma koyacağımıza kimsenin şüphesi olmasın. Bizler Karşıyaka’nın sorunlarına kalıcı çözümler getirecek insanlarız. İnsanların gözlerini boyayıp ya da daha hafif sorunlarla ilgilenip gitmek gibi bir niyetimiz yok” dedi.

‘İSTANBUL’U KAYBEDECEĞİMİZİ SANIYORDUM’

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul ve Ankara’yı almasıyla ilişkin şunları söyledi:
“Ankara’yı kesinlikle bekliyordum, İstanbul’u ise çok az bir oyla kaybedeceğimizi sanıyordum çünkü İstanbul AKP’nin çok uzun zamandır yönettiği bir şehir ve seçim sürecinde TRT dahil pek çok kanal iktidarı destekler şekilde çalıştı. Bunlar alışkın olduğumuz şeyler. Diğer yandan bütün bunlara rağmen halkın tercihini CHP’den yana kullanmasının iki sebebi var. İlk sebebi AKP’nin başarısız olmasıydı. AKP’nin geçmiş dönemlerde başarılı olduğuna dair özellikle ekonomik veriler maalesef kötüye gitmiş durumda. İşsizliğin artması, iç ve dış borçlanmalar, paranın değer kaybetmesiyle gelen krizler, sağlık ve eğitimde kalite artışının görülmemesi… Bütün bunlar bir araya geldiğinde halkın iktidara karşı bir parça da olsa güven kaybetmesi kesinlikle beklenen bir şeydi. Buna karşılık CHP özellikle büyük şehirlerde çok doğru adaylarla öne çıktı ve bunun faydasını gördü. Mesela Ekrem İmamoğlu seçim sürecinde herkesi etkisi alan biriydi. Aynı şekilde Tunç Soyer de halkı kucaklayan bir adayımızdı. Hepimizin söylemleri hep aynıydı, demokratik olmak, birbirimizi ötekileştirmemek gibi söylemler insanlarda çok iyi bir etki yarattı. Sırada bu söylemlerin altını doldurmak var.”

‘BELEDİYE PERSONELİYLE KUCAKLAŞMAK İSTİYORUM’

Tugay, ilk icraatı hakkında:
“Belediye personeliyle kucaklaşmak istiyorum. Sabah işe giderken belediye personelinin sevinçle gideceği bir ortam yaratmak istiyorum. Bunun gereğini sağlamak, huzursuz ortamı gidermek için elimden gelen her şeyi yapacağım ve kısa zamanda böyle bir ortam yaratacağımıza çok inanıyorum. Bunun bir yolu insanlara çalışmalarının karşılığını vermek, rahatsız oldukları ve eksik hissettikleri şeyi gidermeniz gerekiyor. İkinci ve daha önemli yoluysa adil olmanız. Çalışan insan takdir edilmeli, çalışan ile çalışmayan insan ayırt edilebilmeli. Öte yandan Karşıyaka’da sıkıntı olan bir stat konusu var. Gecikmesinin sebebini benim de merak ettiğim bir durum, bir an önce projeyle ilgilenen kulüplerle, TOKİ’yle ve Gençlik Spor müdürlüğüyle konuşmak istiyorum. Diğer yandan birden çok sorunla ilgileneceğim, lokal sorunlarla, pazarlarla ilgili, kaldırım işgalleriyle ilgili olan sorunları hızlıca tek ele alacağız ve hızlı müdahalelerde bulunacağız. Bu sorunların hangisi önce hangisi sonra demenin bir anlamı yok çünkü aynı anda hepsiyle ilgili bir şeyler yapacağız ” dedi.

‘CUMHURİYET HALK PARTİSİNİ İKTİDAR OLARAK GÖRMEK İSTİYORUM’

Cemil Tugay ayrıca, "Benim kişisel bir kariyer planım yok, önümüzdeki beş yıl için en iyi belediye başkanlığını yapmak istiyorum. Bu konuda gevşemeye asla niyetim yok. Bir sonraki hedef ve hayaliniz ne derseniz bir dahaki seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisini iktidar olarak görmek istiyorum ve ben de bunun için üzerime düşen her şeyi yapacağım. Beş yılın sonunda ne olur bilmiyorum, eğer beni beş yıl sonra da belediye başkanlığına layık görürlerse, bu büyük onur. Yine elimden geleni yaparım. Başka görev verirlerse o da büyük onur, keza köşene çekil derse saygıyla kenara da çekilirim. Bunun takdiri ilk önce halka sonra partimize aittir. Benim şimdiki en büyük amacım Karşıyaka'ya en iyi hizmeti vermek” diye konuştu.

‘MAKYAJDAN KESİNLİKLE KAÇINACAĞIM’

,Cemil Tugay programın sonunda Karşıyakalılara mesaj olarak:
“Bizi izlemeden eleştirmesinler, önyargılı davranmasınlar. Mesela sosyal medyada bana stad’ın halini soranlar var. Birkaçına cevap yazdım, ben daha mazbatamı almadım, göreve başlamadım diye. Onlardan aceleci, sabırsız ve önyargılı olmamalarını istiyorum. İyi şeyler yapacağımıza yürekten inanıyorum ne istendiğini genel anlamda anladım. Bizi anlamıyorlar gibi bir durum yok. Bazı şeyler para ve zaman istiyor, bunlar için sabırlı olmak. Ama bunlar için çabaladığımı kesinlikle görecekler. Makyajdan kesinlikle kaçınacağım, gerçekten bir şeyleri düzeltmek için yola çıktım, bunun anlaşılması çok önemli. Karşıyakalılardan bizi takip ederek eleştiri yapmalarını istiyorum. Öte yandan Tunç Soyer’in önderliğinde çok farklı ve güzel bir dönemin yaşanacağına inanıyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi