ABD'de 6 Kasım 2018'de yapılacak Kongre ara seçimleri öncesi Başkan Donald Trump Beyaz Saray'da Evanjelik liderler ile bir akşam yemeğine ev sahipliği yaptı. Trump, yemekte dini özgürlük ve yaşam hakkı savunucusu politikalar hakkında "söz verdiği her şeyi" teslim ettiğini söyledi.

Evanjeliklere "Bana verdiğiniz destek inanılmazdı" diyen Trump, "ama gerçekten kendimi bu konuda rahat hissediyorum, çünkü size söz verdiğim her şeyin hakkını verdim" dedi.

Etkinliğe katılanlar arasında, Franklin Franklin, Liberty Üniversitesi Başkanı Jerry Falwell Jr., İnanç ve Özgürlük Koalisyonu kurucusu Ralph Reed, Aile Araştırma Konseyi Başkanı Tony Perkins, Aile kurucusu James Dobson ve Pastor Paula White gibi isimler vardı.

Yönetiminde "inanç gruplarına yönelik saldırıların sona erdiğini söyleyen" Trump, dini özgürlükleri korumaya yönelik rehberlik faaliyetlerinde vergi indirimine gidildiğini söyledi.

Trump "Önceki başkanların bazılarının aksine, dini özgürlüğünüzü koruyoruz" dedi.

The Washington Times'ın haberine göre Trump, ayrıca Pastör Andrew Brunson'un serbest kalması için Türkiye'ye yönelik yaptırım kararını hatırlatarak, dünyanın dört bir yanındaki dini zulmü durdurmaya çabaladığını söyledi.

Brunson'a yönelik suçlamaların asılsız olduğunu söyleyen ABD Başkanı "Pastör Brunson'ın serbest kalması için savaşıyoruz" ifadelerini kullandı. 

PT

Editör: Haber Merkezi