Polis Akademisi Öğretim üyeleri Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı ile Yrd. Doç. Dr. Deniz Turan tarafından hazırlanan "FETÖ Bağlamında Terör Amaçlı Kullanılan Kamusal Mal ve Hizmetler" raporunda TRT’de FETÖ bağlantılı yapımcı şirketler aracılığı ile 300 milyonluk vurgun yapıldığı yazıldı. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TRT’deki FETÖ vurgununu Meclis’e taşıdı.

Raporda, “Devletin kritik kurumlarına sızarak iktidar elde etmeye çalışan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'na sızıp ilk etapta kendilerinden olmayan yapım şirketlerini saf dışı bıraktıkları, bütün işleri örgütün güdümündeki şirketlere vererek yaklaşık 300 milyon liralık vurguna imza attıkları tespit edilmiştir” denildi.

“YAPIMCILAR VE SORUMLULAR AÇIKLANSIN”

TRT’den sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Halktan kesilen paralarla ayakta duran TRT’de milyonlar FETÖ’cülere ve yandaşlara peşkeş çekildi, çekiliyor. Bu yolsuzluklar raporlara da yansımasına rağmen TRT’de hiçbir kişi yolsuzlukla yargılanmadı. Bekir Bozdağ’a soruyorum, bu yolsuzluklar hangi dönemde yapıldı? Sorumluları hakkında yasal işlem yapıldı mı? Yapılmadıysa neden yapılmadı? Kimi koruyorsunuz?” dedi.

KAŞELİ FETÖ MUHABİRLERİ

Raporda FETÖ’cü 400 kaşeli muhabirden de bahsedildiği bilgisini veren Atila Sertel, “Polis Akademisi’nde görevli iki akademisyenimizin hazırladıkları rapora göre; kurumda çalışan FETÖ bağlantılı yaklaşık 400 kaşeli muhabire gönderdikleri haber değeri olmayan metinler karşılığında telif adı altında para aktarıldığı ve bu paraların himmet olarak toplandığı ortaya çıktığı belirtiliyor. Bu muhabirlerin kim olduğu, bunlara bu ödemelerin kimlerin talimatıyla yapıldığı açıklanmalı ve sorumlular gerekli cezaları almalıdırlar” diye konuştu.

Bir tarafta emeğiyle, hakkıyla TRT’ye girmeye çalışan ve TRT ile iş yapmak isteyenler varken bu kişilerin haklarının yenilerek kanala FETÖ’cülerin doldurulduğunu ifade eden CHP İzmir Milletvekili Sertel, bunun hesabının mutlaka sorulması gerektiğini ve halkın parasını peşkeş çekenlerle mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi