Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’un TRT'nin Ankara'daki ishal vakalarının sulardan kaynaklandığını açıklaması için kendisine teklifte bulunduğuna yönelik iddialarını Meclis’e taşıdı. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “TRT böylesine ahlaksız bir teklifte bulunmuş mudur? TRT yönetimi derhal açıklama yapmalıdır. Aksi takdirde bu iddianın altında kalmaya mahkumdur” dedi.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’un iddiasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, bu skandal iddianın açıklığa kavuşturulması gerektiğini söyledi.

“ETİK VE AHLAKİ KURALLAR AYAKLAR ALTINDA”

Halkın vergileriyle ayakta durmasına rağmen iktidarın güdümünde olan TRT’nin etik ve ahlaki tüm kuralları ayaklar altına aldığını ifade eden Sertel, şunları söyledi: “Halkımızdan kesilen elektrik katkı payları ve bandrol ücretleri ile ayakta duran TRT’nin habercilik ve yönetim anlayışı artık öylesine bir hal aldı ki yandaştan daha yandaş, siyasetçiden daha siyasi oldular. Muhalefeti görmezden gelen, kötüleyen haberlerine alıştığımız TRT, Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’a yaptığı teklifle yalan haberde çığır atlamıştır. Tarafsızlığını yitiren, güvenirliğini kaybeden TRT için bundan sonraki aşama muhalefeti kötülemek için paralı haber yaptırmak olacaktır. Prof. Dr. Şenol’un bu vahim iddiası doğru mudur? TRT yönetimi derhal açıklama yapmalıdır. Aksi takdirde bu iddianın altında kalmaya ve halkın gözündeki itibarını tamamen yitirmeye mahkumdur.”

Editör: Haber Merkezi