Gizem TABAN/İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile CHP İşçi Sendikaları, Esnaf-Sanatkarlar ve Sivil Toplum Kuruluşların Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i 9 Eylül kutlamalarındaki konuşması üzerinden hedef almasını ve Soyer’ yönelik, “Bu adamın istikameti filan yok. Bu, pusulayı şaşırmış ve terbiyeden uzak. Tarihini hakaretle ifade etmeye çalışan bir insan, bir defa bu milletin bir evladı olamaz. Ecdadımıza eğer layık olacaksak bunlara hukuk çerçevesinde gereğini yapmamız lazım” ifadelerini değerlendirdi.

‘ATATÜRK’Ü SAVUNMAK SUÇ MU?’

Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, hukuki olarak ortada bir suç olmadığını belirterek, “Hukuki olarak suç mu varmış! Hukuktan alıntı yapmak, Cumhuriyeti savunmak, Atatürk'ü savunmak suç muymuş? Eğer o suçsa biz o suçun borcunu ödemeye hazırız. Bir algı yaratmaya çalışıyorlar. Başka kapıya! Tunç Soyer, başarıyla İzmir'in sorunlarına kenetlendi, çözüyor. Gerisi laf-ı güzaf. Herhalde bu başarı onları çok kıskandırmış olmalı ki acaba ne yaparız da Tunç Soyer'i engelleriz çabası içindeler ama buradan hiçbir şey çıkmaz. Onlar yaptıkları kötülükleriyle kalırlar" ifadelerini kullandı.

‘SOYER’İN ARKASINDAYIZ’

Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da şunları söyledi:

“Tunç Soyer’in Osmanlı’yı hedef aldığı filan yok, Tunç Soyer bu memlekete geçmişte ihanet edenleri hedef aldı. Herkes, yargının bağımsız olmadığını, Erdoğan’a bağlı olduğunu biliyor ama bir şey çıkmayacağını da biliyoruz. Gündem değiştirmeye yönelik bir şey… Biz Tunç Soyer’in konuşmasından memnunuz. Türkiye maalesef ötekileştirilerek, ikiye bölünerek yönetilmeye çalışılıyor. Sanki Tunç Soyer, Osmanlı’ya düşmanmış gibi söylenmeye çalışılıyor. Bu tartışmalar gündem değiştirmeye yönelik Erdoğan’ın yeni gerginlik yaratmaya yönelik politikası… Erdoğan, her zamanki gibi yargıya talimat veriyor ama bir şey çıkmaz bu işten… Biz Tunç Soyer’in arkasındayız.”

Editör: Haber Merkezi