İZ GAZETE - Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un Torbalı Belediyesi’ne bağlı TORBEL şirketinin Başkan Yardımcılığına üniversite son sınıf öğrencisi oğlu Efe Uygur’u atmasını İz Gazete’de gündeme taşımıştık.

Uygur, özellikle sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine geri adım atmış, önce ‘Güvenebileceğim kimse yok’ açıklaması ile kendisini savunmuş ardından ise oğlu Efe Uygur’u görevden aldığını açıklamıştı.

Haberin ardından ulusal çapta yayın yapan pek çok gazeteci İsmail Uygur’un oğlunu belediyeye ait şirkete başkan yardımcısı olarak atamasını köşesine taşıdı.

‘LAFI EĞİP BÜKMEYİN…’

Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’a da yüklenerek ‘İzmir CHP'nin kalesidir, kasası değildir. İstanbul ve Ankara'yı İzmir direnişiyle, İzmir umuduyla kazandık, şimdi İstanbul ve Ankara'yı İzmir yüzünden karalamasınlar. Lafı eğip bükmeyin, bunları partiden atın kardeşim" ifadeleri ile yüklendi.

‘YA İSTİFASI İSTENMELİ YA DA PARTİDEN ATILMALI’

Habertürk Gazetesi yazarı Fatih Altaylı ise İsmail Uygur’un davranışının siyasi etik ile bağdaşmadığını söyledi. Altaylı yazısında şu ifadeleri kullandı:

“CHP’li Torbalı Belediye Başkanı, 24 yaşındaki oğlunu bir belediye iştirakinde genel müdür yardımcısı yapınca kıyamet koptu. Kopmalı mıydı? Kopmalıydı.

Bir yandan siyasi etik falan diyeceksiniz, iktidardaki aile ilişkilerini eleştireceksiniz sonra da partinizin ilçe belediye başkanı, 24 yaşındaki oğlunu belediye iştirakine genel müdür yardımcısı yapacak. Kabul edilebilir gibi değil. Ya istifası istenmeli ya partiden atılmalı. Bırakın genel müdür yardımcısı yapmayı, bırakın 7 bin TL maaş bağlamayı, “siyasi etik” diye bir şey var ise belediye başkanı oğlunu maaşsız stajyer olarak bile belediyede ya da iştirakinde görevlendiremez. Bizim bildiğimiz siyasi ahlak anlayışı böyledir”

‘TORBALI TAMAM, PEKİ YA TRABZON VE BURSA?’

Habertürk Gazetesi’nin bir diğer yazarı Sevilay Yılman ise köşesinde konuyu “Millet İttifakı taraftarlarının Torbalı Belediye Başkanı’nın bu gayri nizami tavrına en sert ve sekter biçimde tepki göstermeleri elbette ki anlaşılabilir bir durum. Nihayetinde o seçmenin oyuyla geldiler, o koltuğa oturdular... Yanlışların hesabını sormak da önce o oy veren seçmenin hakkı!” ifadeleri ile ele aldı.

Yılman yazısında karşı tarafın bu durumun hesabını sormak gibi bir amacının olmadığını belirterek AKP’li Trabzon ve Bursa Büyükşehir Belediyelerini örnek vererek yazısını şöyle sürdürdü:

“Murat Zorluoğlu göreve gelir gelmez Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden olan TRABEL A.Ş’ye kendini müdür olarak… Alinur Aktaş da Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin tüm şirketlerine kendini yönetim kurulu başkanı olarak atadı. Bu iki garip atama da epeyce gündem oldu sosyal medyada. Ve çok tartışıldı. En az Torbalı Belediye Başkanı’nın yaptığı atama kadar! Ama buna rağmen her iki başkan da mahcup olup filan kendilerini atadıkları söz konusu şirketlerden istifa etmediler”

‘OĞLUNU MÜDÜR YAPTI FİLAN…’

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan ise konuyu “CHP’li belediyelerden şu tür torpil haberleri geliyor: Kaynatasını özel kalem müdürü yaptı. Eltisini işe aldı. Kayınçosuna belediye şirketini teslim etti. “Oğlumdan başkasına güvenmem” dedi, oğlunu müdür yaptı. Falan...” ifadeleri ile gündeme taşıdı.

‘HER GÜN CHP’Lİ BİR BELEDİYE BAŞKANIN PEŞİNDEN KOŞMAK ZORUNDA KALMAYALIM’

Gazeteci İsmail Saymaz is sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, halktan özür dileyip müdürlüğe atadığı oğlunu görevden almış. Başta CHP’liler olmak üzere onurlu twitter kullanıcılarının tepkisi sayesinde oldu bu. Ama böyle her gün bir CHP’li belediye başkanının peşinden koşmak zorunda kalmayalım”

Editör: Haber Merkezi