İZ GAZETE - Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un hayatını kaybetmesinin ardından yapılan Meclis’te gerçekleşen seçimle yeni başkan belli oldu. CHP’li Mithat Tekin ve Cumhur İttifakı adayı Özgür Erman Çağlar yarıştığı seçimi CHP’li Tekin üçüncü tur sonunda kazandı. CHP’nin yine fire verdiği seçimlere ise AKP’nin ‘Oylar fotoğraflanıyor’ iddiası damga vurdu. Toplantı boyunca konuyla ilgili söz alarak itirazlarda bulunan AKP’li isimler seçimleri mahkemeye taşıyacaklarını vurguladı.

CHP’li Tekin’in belediye başkanı seçilmesinin ardından Torbalı’da bulunan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun açıklamalarda bulundu.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “İsmail Başkanımız’a Allah’tan rahmet diliyoruz. Onun diktiği bu bayrağa sahip çıktık, adalet yerini buldu. Vicdanlar ve ahlaklar bugün ortaya konuldu ve sonuçta meclis üyelerimizin iradesiyle başkanımızı seçtik. Ben Mithat Başkanım’a başarılar diliyorum, hayırlı olsun. Artık sorumluluğumuzun bilinci içinde Torbalı’da hizmete devam edeceğiz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve bütün arkadaşlarımızın destekleriyle birlikte Torbalımız’a daha iyi hizmet vermenin çabası içinde olacağız. Bunun yöneticisi de, temsilcisi de Sayın Başkanımız olacak. Hep birlikte güzel günlerde bulunacağız” açıklamalarında bulundu.

AKP grubunun kararı mahkemeye taşıyacakları ifadelerinin sorulması üzerine de yanıt veren Torun, “Halkın iradesi önünde hiçbir irade olmaz. Ahlak.. Ahlak…” dedi.

Editör: Haber Merkezi