Toplumsal Özgürlük Partisi(TÖP)  İzmir İl Örgütü Karşıyaka Çarşı’da, partinin kuruluş amacını ve taleplerini anlatan basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını TÖP İzmir Temsilcisi Erkan Gökber okudu.

Gökber, “Bizler Toplumsal Özgürlük Partisi olarak; Yoksulluğun, geleceksizliğin, başta ekonomik kriz olmak üzere ülke çapında kendini gösteren halkın çaresiz bırakılmaya çalışıldığı tam da bu atmosferde çare biziz, çare halkın örgütlü mücadelesi diyerek yola çıktık” ifadelerini kullandı. Gökber sözlerine şöyle devam etti:Sermaye sınıfının ya da devletin değil, işçi sınıfının, halkın, tüm ezilenlerin ihtiyaçlarını esas alan Toplumsal Özgürlük Partisi’nin, partimizin kuruluşunu gerçekleştirmiş bulunuyoruz.

Henüz bir platform olarak yola çıktığımız zamandan bugüne kadar başta işçi sınıfı olmak üzere bütün halk güçlerinin içinde olmaya ve halkın ihtiyaçlarını savunmaya çalıştık. Şimdi halkın gücüne dayanarak demokratik, eşitlikçi ve adil bir toplumsal düzen kurma yolundaki yürüyüşümüz, parti formunda devam edecek.”

OLAĞANÜSTÜ GÜNLERDEN GEÇİYORUZ

Hepimizin gözü önünde cereyan ediyor her şey. Olağanüstü günlerden geçiyoruz ve eğer durdurmazsak, hepimiz bir felakete sürükleniyoruz şeklinde konuşan Gökber” İktidara bağlı yayın organları aksini yazsa da, gayet iyi koşullarda olduğumuzu iddia etseler de, bir avuç azınlık haricinde kimsenin yaşamından mutlu olmadığını biliyoruz, görüyoruz, her gün bu gerçekliği yaşamlarımızın her anında hissediyoruz.

Onların elleri ceplerimizde. Ücretlerimiz sürekli düşüyor, çalışma koşullarımız sürekli kötüye gidiyor, haklarımız tek tek elimizden alınıyor. İşsizlik oranı tarihte görülmemiş bir düzeye ulaştı. Adalet ve hukuka hepimiz hasretiz, polis şiddeti, partizan yargı organlarının her gün uyguladıkları keyfi hukuk, kayırmalar, rüşvetler, yolsuzluklar, vurgunlar, soygunlar ise süreklileşti.

Kürtlerle sürekli savaşılıyor, Alevilerin ve başkaca toplulukların inancı yok sayılıyor, kadın cinayetleri, doğanın pervasızca yağmalanması, iş cinayetleri günlük yaşamın rutin birer olayları haline geliyor. Ülke içerisindeki yüksek gerilim yetmezmiş gibi, etrafımızdaki hemen tüm ülkelerle savaşan bir ülke durumuna geldik.

Bütün bunları ancak birlikte durdurabilir, karşı koyuşu, başta işçi sınıfı olmak üzere tüm ezilenlerin tarihsel ittifakıyla gerçekleştirebiliriz” dedi.

TOPLUMSAL BİR DÜZEN KURMAK İÇİN YOLA ÇIKIYORUZ

Partisinin toplumsal bir düzen kurmak için yola çıktıklarını açıklayan Gökben.”Toplumun bütün zenginliklerine bir avuç azınlık tarafından el koyulmasına karşı zenginliklerin toplum tarafından adilce paylaşılmasını sağlayan, doğa ile toplumun ortak var oluşunu kabullenen, kadınlara yönelik her türlü erkek egemenliğinin suç sayılacağı, bütün etnik ve inanç sahiplerinin eşit haklara sahip olacağı,komşu ülkelerle barış içinde yaşanacağı, devletin halkın üstünde bir kutsallığa ve dokunulmazlığa sahip olmayacağı, tam tersine halkın hizmetinde olacağını” söyledi.

Artık yeter, devir değişsin!

Editör: Haber Merkezi