TUGAY CAN / İZ GAZETE - Türkiye Barolar Birliği’nde Olağanüstü Genel Kurul sürecine adım adım yaklaşılıyor. Normal şartlar altında 2021 yılının Mayıs ayında gerçekleşmesi planlanan Türkiye Barolar Birliği Olağan Genel Kurulu’nun Olağanüstü gerçekleşmesi için aralarından İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya ve Aydın barolarının yer aldığı yönetimler Olağanüstü Genel Kurul için çağrıda bulundu. Konuya dair İz Gazete’ye konuşan İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel ise ‘Top Türkiye Barolar Birliği yönetim kurulunda’ dedi.

ON İKİ BARO

Türkiye Barolar Birliği’nde yaşanan Olağanüstü Genel Kurul süreci tartışmalarına ilişkin İz Gazete’ye özel açıklamalarda bulunan İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, daha önce yapılan başvuruların tek tek yapılan başvurular olduğunu dile getirerek “Daha evvel Türkiye Barolar Birliği’ne Olağanüstü Genel Kurul için yapılmış talepler söz konusuydu. Türkiye Barolar Birliği on baro koşulu sağlanmadığı için talebi reddetme yoluna gitmişti. Şimdi on baroyu da aşarak toplam on iki baro Olağanüstü Genel Kurul talebini yeniledi. Aynı gün toplantıya alınacak şekilde talepler Türkiye Barolar Birliği yönetimine iletildi”şeklinde konuştu.

‘TOP ONLARDA’

Bundan sonraki süreçte Türkiye Barolar Birliği yönetim kurulunun bir karar vereceğini ifade eden İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, şöyle konuştu: “Şimdi Türkiye Barolar Birliği yönetimin bir karar vermesi gerekiyor. Karar ne olur, onu hep birlikte bekleyip göreceğiz. Ancak biz bir Olağanüstü bir genel kurul yapılması gerektiğini ve buna ilişkin bir karar alınması gerektiğini düşünüyoruz. Ancak dediğim gibi süreç şu anda Türkiye Barolar Birliği yönetim kurulunda. Günlük dilde söyleyelim: Top onlarda!”

Editör: Haber Merkezi