TMMOB tarafından yapılan açıklamada, Dilek Karabulut'un Tez danışmanı, Anabilim Dalı başkanı, bölüm başkanı, dekan ve fakülte yönetim kurulunun yeniden atamaya ilişkin olumlu görüşlerine karşın DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik’in inisiyatifi ile Karabulut’un görevine son verilmesinin iktidarın barış diyenlere yönelik saldırganlıklarının son örneği olarak nitelendirildi.

"SAVAŞA KARŞI BARŞI SAVUNMAK HER YURTTAŞIN GÖREVİDİR"

"Son günlerdeki örneklerde görüldüğü üzere akademisyenleri olduğu gibi savaşa karşı barış isteyen Türk Tabipleri Birliği’ni, TMMOB’yi ve birçok başka kesimi hedefine koyan iktidar, ülkeyi bir bataklığa sürükleyen politikalarının nereye varacağını elbette bilmektedir." denilen açıklamada, savaşa karşı barışı savunmanın her yurttaşın olduğu gibi bilim insanlarının da öncelikli görevlerinden olduğu vurgulandı. 

"MESLEK ÖRGÜTLERİ BİAT ETMEYECEK"

Dilek Karabulut ile dayanışma içerisinde olmaya devam edileceği belirtilen açıklamada "Baskıya ve zora karşın ne akademi ne de emek ve meslek örgütleri biat etmeyecek, savaşa karşı barışın, halkları birbirine düşmanlaştırma politikalarına karşı kardeşliğin sesini yükseltmeye devam edecektir. Bugün barış isteyenlere en ağır ve pespaye yöntemlerle saldırarak savaşı ve ölümü savunanlar ise bunun hesabını tarih önünde er geç verecektir." ifadelerine yer verildi.

Barış imzacısı 11 akademisyeni görevlerinden uzaklaştıran Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) rektörlüğü son olarak Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde görev yapan Araştırma Görörevlisi Dilek Karabulut'un sözleşmesini yenilemedi.
Yüksek lisans tezini Türk Sosyal Bilimler Derneği’nden tez ödülü alarak tamamlayan Dilek Karabulut ardından Doktora Yeterlilik Sınavında oybirliği ile başarılı oldu. Doktora tez aşamasında olan Dilek Karabulut, barış bildirisi imzacısı olduğu için 28 Haziran 2017’de diğer 10 akademisyenle birlikte açığa alınmıştı.Karara karşı dava açılacak. 


 

Editör: Haber Merkezi