İZ GAZETE - TKH İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Deniz Tütmez gazetemizin yeni ofisine kutlama ziyareti gerçekleştirdi. Yerel seçimlere yönelik açıklamalarda bulunan Tütmez, “Türkiye bir yağma düzeniyle yönetiliyor. Belediyeler pastanın, sermayenin geliştirilmesi için birer araç olarak kullanılıyor. Bizim için anlamı ise halkın yerelden yönetimi, halkın katılımını ortaya koyuyor. Bu yüzden insanca ve özgürce bir yaşam ancak sosyalizmle gerçekleşecek.” ifadelerini kullandı.

‘İZMİR BİR OVACIK OLABİLİR’

Türkiye Komünist Parti Ovacık Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu’nun çalışmalarını değerlendiren Tütmez, belediyeler ve yerel seçimlerin anlamını sosyalizme giden yolda verilecek oyların birikimi olarak değerlendirdi. Tütmez, “Komünist başkanın önemi şudur, vatandaşa sorduğunuzda bakın ne güzel şeyler yapıyor diyor. Şeffaf yönetiyor ve halkla beraber yapıyor diyor. Bunun mümkün olduğunu kanıtlıyor. Bunlar bir ülkede gerçekliğini bulabilir. İzmir’de de biz aynı şeyi söylüyoruz. İzmir bir Ovacık olabilir, tüm Türkiye bir Ovacık olabilir.” diye konuştu.

‘KİŞİLERLE DEĞİL TEMSİL ETTİKLERİ DÜŞÜNCELERLE…’

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer’e yönelik açıklamalarda bulunan Tütmez, “Siyasal mücadeleler bireysel laf atmalara dönüşse de bizim bu düzlemde yerimiz yok. Kişilerle değil temsil ettikleri düşünceler ile çatışıyoruz. Nasıl Nihat Zeybekci bizim için talan anlamı taşıyorsa Tunç Soyer de CHP’nin genel yöneliminden bağımsız bir şey ifade etmiyor.” dedi. İzmir’in İstanbullulaşmasına vurgu yapan Tütmez, “Siyaset yapılanlarla ve sonuçlarıyla malumdur. Bizim için CHP’ye doğrudan destek vermemizin yolları kapalı. Ama sermayenin alanını daraltacak sosyal demokrat belediyecilik anlamında karşımıza alınacak durumda değildir.” ifadelerini kullandı.

‘AKP’YE KARŞI MÜCADELE EDEN HERKESİN YANINDAYIZ’

Yerel seçimlerde partilerin adaylarını ele alan TKH İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütmez, “Seçimlerle birlikte Türkiye solunda, HDP’cilik ve CHP’cilik dalgası başladı. Birike birike zarar vermeye başladı. Sosyalist hareket bağımsız örgütlenir. Bu düzenin kendisine alternatif olamayacak düzen partilerinden adaylığa girmenin anlamı bizce devrimci kanala akmıyor.” dedi.

TKH İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütmez geçtiğimiz hafta sonu CHP Balçova Belediye Başkan adayı Mehmet Ali Çalkaya’nın cumhurbaşkanına hakaret suçuyla adaylığının düşme tartışmalarına yönelik olarak “Cumhurbaşkanına hakaret bir silaha dönüştü AKP’nin elinde. Bu silahın kendisine karşı kavgamız her alanda, her zaman sürecektir. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz ve AKP’ye karşı mücadele eden tüm insanların yanındayız.” açıklamalarında bulundu.

Editör: Haber Merkezi