TUGAY CAN / İZ GAZETE - Yerel seçimler için geri sayım devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nde henüz hiçbir adayın açıklanmamış olması aday adaylarının daha yoğun bir çalışma içerisine girmesine olanak sağlıyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nde yoğun mesai harcayan isimlerden olan Tire Belediye Başkan aday adayı Burak Alp Ersen, gazetemize Tire’de yaşanması kuvvetle ihtimal olan 'Kullanım Suyu' sorununa dair önemli açıklamalarda bulundu. Ersen, belediye başkanı seçilmesi durumunda Tire’nin su sıkıntısını Devlet Su İşleri başta olmak üzere İZSU ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne görüşmeler sürdürerek sonlandıracağını ifade etti.

Üniversiteyi bitirdikten sonra, Tire Sanayi Organize bölgesinde dört buçuk yıl çalıştığını aktaran Ersen, “Burada kendi işimi kurana kadar, kontrol şefi ve ruhsat amiri olarak çalıştım. Bu süre zarfında Organize Sanayi’nin gelişimine tanık oldum. Burada tanıtım ve Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapısı ile ilgili çok önemli bilgiler ve tecrübeler edindim.” dedi.

Organize Sanayi Bölgesi’nin konferans salonunun yapımında proje müdürü olarak çalıştığı anekdotunu paylaşan Ersen, “Organize Sanayi Bölgesi kendi çapında bir belediye aslında. Buranın Tire Belediyesi'nden farkı şu; doğalgazı, elektriği, Tire Organize Sanayi Bölgesi satıyor. Burası bizim için altyapı ve kentleşme anlamında bir laboratuvar gibiydi. Biz burada planlamayı ve koordinasyonu iyi öğrendik. Ancak en önemli kazanımımız konusunda oldu. Ayrıca ‘Yatırımcı nasıl kazanılır?’ sorusunun yanıtını öğrendik. Bir belediye başkanı adayı olarak başkan seçildiğimiz zaman bu geride bıraktığım tecrübeden faydalanacağım. “ ifadelerini kullandı.

‘ADAY ADAYLARININ ÇOĞUNUN HABERSİZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM’

Yerli ve yabancı yatırımcılar ile iletişim kurmakta sıkıntı yaşamadığını kaydeden Ersen, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Az kazancı da çok kazancı da biliriz. Dolayısıyla biz ticaret erbaplarının dilinden anlarız. Onları Tire’ye kazandırmak için mücadele edeceğiz. Ancak önümüzde büyük bir sorun var. Bizim Organize Sanayi Bölgesi’nde kullanım suyu, Ova için ise üretim amaçlı sulama suyu. Bu sorun bizim havzamızın kentsel olarak daha gelişkin bir kent olabilmesi için suyun olması lazım. Su olmazsa hayat olmaz. Bilirsiniz ki ilk çağ medeniyetleri hep suyun etrafında kurulmuştur. Bizim havzamızda Küçük Menderes bölgesinde yer alan bir havza. Ancak biz su sorunu yaşıyoruz. Ben aday adaylarının çoğunun bunu görmediğini hatta farkında bile olmadıklarını düşünüyorum.”

Merkezi hükumetin yıllardan beri bu konuda duyarsız davrandığının altını çizen Ersen, “Şu anda sıkıntı had safhada. Bizim tek yürek olarak bu mücadeleyi sürdürmemiz lazım. Bu mücadeleyi sadece Tire olarak değil, Ödemiş, Bayındır ve Selçuk’un da yapması gerekiyor. Çünkü mevcut barajlar yeterli olmayacak.” dedi.

‘TÜM KAPILARI AŞINDIRACAĞIZ’

Mevcut sorunu çözmek için Devlet Su İşleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU ve ilgili bakanlıklar ile yoğun bir temas trafiği oluşturacaklarını belirten Ersen, “Su sorununu çözmek için bir kamuoyu oluşturacağız. Her kapıyı aşındıracağız. Şu anda Organize Sanayi Bölgesi’nde 65 tane fabrika var. Bunların bir kısmı da zor durumda. Bunu da biliyoruz. Ekonomik olarak zor günlerden geçiyoruz. 35 tane daha fabrika daha yapılıyor. Yarın bu fabrikaların kullanım suyuna ihtiyacı olacak. Su sıkıntısı, yeni yatırımcının gelmesinde de bir engel. Biz yerelde kalkınma diyoruz, kentsel bölgemizde ön plana çıkan bir yer olalım diyorsak, bu problemi çözmemiz lazım. Çünkü bu problemin çözülmesi Organize Sanayi Bölgesi’nin kalkınması açısından çok önemli bir durumda.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi