TUGAY CAN / İZ GAZETE – Cumhuriyet Halk Partisi Tire Belediye Başkan aday adayı Burak Alp Ersen, Tire’de gerçekleştirmek istediği projeleri gazetemize anlattı. Ersen, sadece işçilerin girebileceği, kültürel olarak çalışanların kendilerini geliştirebilecekleri bir lokal açacaklarını söyledi.

Ersen, “Biz kentimiz hep ileri götürmek istiyoruz. Ancak bunu sadece ekonomik yönden algılamamak lazım. Biz aynı zamanda kültürel anlamda da kenti kalkındıracağız. Yerelde kalkınma gerçekleşirse, Tire halkının yüzü daha çok gülecek, daha çok gelir sahibi olacaklar. Ayrıca bu üç beş tane zengin vasıtasıyla olmayacak. Bizim esas derdimiz toplumcu ve halkçı belediyecilik yapmak. Bu şu anlama geliyor; Biz yola çıktığımızda 8-10 zenginin taleplerini karşılayan, onların istediklerini işten çıkaran ya da işe alan değil herkese ve her siyasi düşünceye eşit mesafede duran bir belediyecilik anlayışı ortaya koyacağız. Önceliğimiz, yoksullar, engelliler ve kadınlar olacak.” ifadelerini kullandı.

‘RİSK ALMAMIZ GEREKİYOR’

Kooperatifleşmenin kalkınmanın önceliği olduğunu ifade eden Ersen, “Kooperatifler gelir amaçlı değillerdir. Kendi bünyelerinde bulunan ortaklarının daha iyi şartlarda mallarını satması ya da birtakım üretim girdilerinin ucuza mal olması için uğraşırlar. Ekonomik anlamda zor günler geçirirken, insanların birbirleri ile anlaşması git gide zorlaşıyor. Biz bu konularda sorumluluk alacağız, risk alacağız. Ancak insanların önünü açmak için birilerinin risk alması gerekiyor.” diye konuştu.

‘KÜÇÜK ÜRETİCİYİ DÜŞÜNECEĞİZ’

Şeffaf bir belediyecilik ve şeffaf kooperatifçilik anlayışı ile çalışacaklarının altını çizen Ersen, bu sayede küçük üreticiyi ve küçük çiftçiyi koruyabileceklerini savundu. Ev hanımları için de uğraşlarını sergileyebileceği ve satabileceği butik bir pazaryeri tesis edeceklerini anlatan Ersen, “Bu projeleri 2019’da olmasa bile 2020’de hayata geçireceğiz. Bununla ilgili yerlerimiz hazır.” dedi.

Ersen, “Küçük üreticinin malının değerlenmesini sağlayacağız. Kadınlar için el işi reyonları, haftanın yedi günü açık organik pazar açacağız. Sadece üretici köylü kadınların mallarını satabileceği butik reyonlar olacak bunlar. Biz buralardan bir lira para almayacağız. Bizim burada tek şartımız üreticinin kendi ürününü satması. Bunun yeri, de hazır.” şeklinde konuştu.

İŞÇİLER İÇİN LOKAL SÖZÜ

Tire’de yaşayan işçilerin büyük sıkıntılar yaşadığına dikkat çeken Ersen, sözlerini şöyle tamamladı;

“İşçiler, kahvelerde ya da başka yerlerde vakit geçiriyorlar. Biz bunu başka şekilde aşmak istiyoruz. Özellikle fabrika işçileri için bir lokal açacağız. Burada bir kaynaşma ortamı sağlayacağız. Burada ayrıca insanlar kitap okuyacak, satranç oynayacak. Kısacası bu lokalde işçiler sanatsal faaliyetler ile içli dışlı olacak. Bizim için lokali kullanmanın tek şartı olacak. O da bir yerlerde işçi olarak çalışıyor olması. Burada çay ve kahve ikramı olacak. Burada hem bir dayanışma gerçekleştireceğiz hem de işçilerin kendilerini kültürel olarak geliştirmesinin önünü açacağız.”

Editör: Haber Merkezi