İZ GAZETE -  Cumhuriyet Halk Partisi’nde yerel seçim hazırlıkları devam ediyor.  Aday adayları çalışmalarını sürdürürken, Tire'de partililer eski İlçe Başkanı'nın aday olması için imza topladılar. Tire İlçe eski Başkanı ve Tire Belediye Başkan aday adayı Hakan Şenoyar'ın aday gösterilmesi için 5 bin imza toplandı. Aralarında kongre delegesi, önseçim delegesi, muhtarlar ve vatandaşlardan olduğu 5 bin ıslak imza Şenoyar’a destek için kurulan platform tarafından kamuoyuyla paylaşıldı. 5 bin imzanın kamuoyuyla paylaşıldığı basın açıklamasını, Şenoyar’a destek için kurulan platformun öncülerinden Demokrat parti Kurucu İlçe Başkanı Efendi Sevinç okudu.  

Yapılan açıklamada, “Her ortamda bildiği inandığı doğruları söylemekten çekinmeyen. Çoğu zamanda bu özelliğinden ötürü bazen haksızca eleştirilen ama partisi ve halkı için çalışmaktan asla yılmayan doğrudan, halkın çıkarlarından, Cumhuriyet Halk Partisi'nin çıkarlarından taviz vermeyen bir kişilik.Hatta partinin kapılarını yeni, pırıl pırıl,amatör ruh ile çıkar gözetmeksizin mücadele veren insanlara açmıştır.Hatta bu yüzden partiliyim diyen ama kendi isimleri ön planda olmadığında partiyi acımasızca eleştirebilen kişilerden daha çok ve özveri ile çalışan insanlara açtığı için çok eleştirilmiş ama kazanan CHP olmuştur. Öyle ki Cumhurbaşkanlığı seçiminin hemen arkasından, Türkiye genelinde partiye üye kazanma konusunda durgunluk yaşanırken, Tire de partiye 100'ün üzerinde genç ve kadın üye kazandırmıştır. Eğitimli, Atatürkçü fakat bugüne kadar alışılagelmiş yapılar yüzünden aktif siyasetten uzak kalan bu kişileri parti için, ülke için , gelecek için bir şeyler yapabileceklerine inandırmış motive etmiş bu konuda farklılık yaratmıştır.Kendisinin liyakat’a bağlı bir CHP li oluşu da ayrı bir değer taşımaktadır.Uzun yıllar CHP de vermiş olduğu mücadeleyi de görmemek elde değildir. Yenileşmenin fitili Tire den ateşlenmiştir.Dileğimiz Hakan Şenoyar'ın adaylığı ve ona inanmış olan sizler, bizler, bu kadro ile Belediyemizi tekrar kazanmak ki bundan hiç şüphemiz yok; ülkemize model olacak Halk tipi bir belediyecilik örneği göstermektir. Bizler inanmış olduğumuz bu davaya, genel başkanımıza sunacağımız halkın ve bizim gönül rızasıyla vermiş olduğumuz binlerce ıslak imzalı dilekçelerimizle desteğimizi göstermek için buradayız." ifadelerine yer verilirken, " Biz Hakan Şenoyar’ı Belediye Başkan Adayı olarak görmek ve desteklemek istiyoruz.Bunu şuan basınımız aracılığıyla Genel Başkanımıza,Genel Merkezimize ve halkımıza duyuruyoruz" denildi.

İMZALAR ANKARA’YA GÖTÜRÜLECEK

5 bin imzanın 1-2 gün içinde Genel Merkez’e götürüleceği ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MYK üyelerine teslim edileceği öğrenildi. 

Editör: Haber Merkezi