Türkiye İşçi Partisi İzmir İl Örgütü'nün yeni binası, bugün TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ın katılımıyla Konak'ta açıldı. Çok sayıda partilinin ve parti dostunun katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Baş, TİP'in kuruluşunun memleketteki siyasi partilere yeni bir tanesinin daha eklenmesinden ibaret olmadığını söyledi.

'GENİŞ KESİMLERİN DESTEĞİNİ HEDEFLİYORUZ'

Ülkenin her kesiminden insanların desteğini alarak parti kuruluşunu büyütmeyi hedeflerini ifade eden Erkan Baş, TİP'in, kuruluş ilanının hemen sonrasında birçok emekçinin dikkatini ve ilgisini çektiğini söyledi.

"Memleketteki siyasi partilere bir tanesinin daha eklenmesinden ibaret bir parti olmayacağız" diyen Baş, bugüne kadar AKP'den kurtulmak adına halkın kendi gücü dışındaki seçeneklerin denendiğini ancak bunların hiçbirinin çözüm olmadığını da ekledi.

Baş konuşmasının devamında şunları ifade etti. "Bugüne kadar AKP iktidarının sallandığı süreçlere baktığımızda Tekel direnişi, Gezi direnişi gibi emekçi halkın siyasete doğrudan katıldığı dönemleri görürüz. TİP olarak, bu tabloyu ancak emekçilerin siyasete dahil olduğu bir sürecin değiştirebileceğini söylüyoruz." 

'SEÇİMLERDE YOĞUN BİR FAALİYET İÇİNDE OLACAĞIZ'

Yerel seçimlerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Erkan Baş, parti olarak bürokratik engellemeler nedeniyle bu seçimlere giremediklerini fakat gerek muhtarlık seçimleri gerekse belediye seçimlerinde yoğun bir siyasi faaliyet içerisinde olacaklarını ifade etti.

Katılımcıların soru ve katkılarıyla devam eden etkinlik yeni üyelere parti rozetlerinin takılmasıyla sona erdi.

İLERİ HABER

Editör: Haber Merkezi