Gizem TABAN/İZ GAZETE- Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, İz Gazete’ye özel açıklamalarda bulundu. Ülkedeki erken seçim gündemini değerlendiren Baş, sol-sosyalist partilerin içinde yer aldığı üçüncü bir ittifaka dair de görüşlerini açıkladı. Baş, önümüzdeki seçimlerde İzmir’den birden fazla milletvekili çıkaracaklarını düşündüğünü söyledi.

‘ERKEN DEĞİL HEMEN SEÇİM’

Ülkedeki tablonun acil bir erken seçim gerektirdiğini belirten TİP Genel Başkanı Erkan Baş, “Erken seçim değil hemen seçim demek istiyorum. Türkiye uzun süredir çok karanlık bir sürece girdi. Buradan kurtulmak için en önemli seçeneklerden biri hemen seçim yapılması…” dedi.

‘ÜÇÜNCÜ İTTİFAK İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ’

Türkiye’de sol-sosyalist partilerin içinde yer aldığı üçüncü bir ittifaka ilişkin görüşlerini açıklayan TİP Genel Başkanı Baş, “Son 3-4 yıldır siyasette ittifak sistemini gördüğümüz bir tablo var. Hali hazırda 2 tane ittifak var fakat Türkiye’de Cumhur İttifakı’nın tam boy karşısında duran, AKP’den bir an önce kurtulmak isteyen ama kendisini mevcut iki ittifakın içinde de tanımlayamayan emekçilerden, kadınlardan, gençlerden, yoksullardan oluşan milyonlarca insan var. Yani, iktidardan bir an önce kurtulmak isteyen ama mevcut muhalefeti de yetersiz gören ya da kendisine heyecan vermeyen bir toplumsallıktan söz ediyoruz.  Türkiye’nin üçüncü bir ittifaka fiilen ihtiyacı var. Ve bu ittifakın olabildiğince hızlı bir biçimde, sadece seçimlerle ve siyasi partilerle sınırlı olmayan bir biçimde, siyasete giremeyen toplumsal mücadele odaklarının, sendikaların, emek ve kadın örgütlerinin, ekoloji mücadelesi veren örgütlerin hepsinin dahil olduğu çok geniş bir ittifak ihtiyacını tespit ediyoruz. Böyle bir ittifakın kurulması için çaba sarf ediyoruz ve çağrı yapıyoruz; umuyorum çok gecikmeden bu ittifak artık fikir olmaktan çıkıp faaliyete başlar ve mücadelenin içindeki etkin rolünü oynar, Türkiye’nin saray rejiminden kurtuluşunda önemli bir sorumluluk üstlenir” açıklamalarında bulundu.

‘İZMİR’DEN BİRDEN FAZLA VEKİL…’

‘TİP Milletvekilleri sık sık İzmir’e geliyor, İzmir’e ilgi gösteriyor. İzmirlilerden de TİP’e ilgi var ancak İzmir’den bir milletvekiliniz yok. Önümüzdeki seçimde İzmir’den bir TİP milletvekili görecek miyiz?’ sorusuna da yanıt veren Baş, “Birden fazla olmasını umuyoruz. Sonuçta bizim Türkiye’nin emekçilerinin yaşadığı her yerde örgütlenme ve emekçileri siyasete katma gibi bir çabamız var. Doğal olarak İzmir’de de böyle bir arayış içerisindeyiz. İzmir’in, seçimlerde oluşacak siyasi atmosfere ve adaylarımıza bağlı olarak birden fazla milletvekili kazandıracak bir il olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi