TUGAY CAN / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel,CHP İzmir İl Binasında basın mensuplarına CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na Çubuk’ta gerçekleşen saldırı ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşanan ‘kınama’ ve erken seçim tartışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Yerel seçim süreci içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin özellikle yandaş basın eliyle terör ile yan yana getirilmeye çalışıldığını ifade eden Yücel, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara’nın Çubuk ilçesinde gerçekleşen saldırının raporu hakkında basın mensuplarına bilgilendirmelerde bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi tarafından oluşturulan komisyonun hazırladığı raporu basın mensuplarıyla paylaşan Yücel, “Şehit cenazesinde bunu yapan ve yapmaya cesaret eden azihniyet aslında bu saldıryı şehidimize ve şehidimizin ailesine yapmıştır” dedi.

AKP’li Meclis üyelerinin İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme taşıdığı ve PKK’ya yönelik kınama cezası hakkında da konuşan CHP’li Yücel, “Belediye Meclisi’nde alınan kararlar sınırlandırılmıştır. Bu çerçevenin dışında karar verilemez. AKP’li Meclis üyeleri Cumhuriyet Halk Partisi PKK’yı kınayamadı gibi açıklamalar ile kendileirne siyasi rant sağlama peşindeler. Belediye Meclisleri’nin hangi kararları alacağı bellidir” diye konuştu.

İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE OLANLARI DA KINIYORUZ

Yücel sözlerini şöyle sürdürdü:

“PKK bir terör örgütüdür. PKK’yı ve tüm terör örgütlerini kınayoruz. AKP’nin diğer terör örgürtlerine de aynı hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz IŞİD’i de aynı şekilde kınamalarını bekliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin hiçbir dönem bir kafa karışıklığı olmamıştır. Şehitlerimizin kanı akarken onlarla işbirliği içerisinde olanları da lanetliyoruz”

Erken seçim tartışmaları hakkında da konuşan “Erken seçim gibi bir niyetimiz yok. Yakın zamanda yerel seçimleri yaşadık. Parti olarak ülkemizi bir seçime sürüklemek gibi bir niyetimiz yok. Millet sandığa gitmekten yoruldu” dedi.

Editör: Haber Merkezi