ASYA YAŞARİKİZ / İZ GAZETE - Newroz bahane edilerek dün yapılan ilk operasyonun ardından bugün de Newroz operasyonu devam etti. Dün düzenlenen operasyonda 61 kişi bu sabah yapılan operasyonda ise 36 kişi gözaltına alındı.

Bugün evlerine yapılan baskınla İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki görevinden ihraç edilen KESK'e bağlı Tüm Bel Sen 1 No'lu Şube Başkanı Çağdaş Yazıcı, Şube yönetim kurulu üyesi Recep Temel ve Eğitim Sen İzmir 6 Nolu Şube'nin eski başkanlarından İdil Uğurlu gözaltına alındı. Gözaltıların Newroz operasyonuyla eş zamanlı oluşu dikkat çekti.

Gözaltılarla ilgili sendika tarafından şu açıklama yapıldı;

Yürütme Kurulu Başkanımız Çağdaş Yazıcı ve İdari Sekreterimiz Recep Temal, bu sabah evine yapılan baskınla, ihbar iddiaları üzerine gözaltına alınmıştır.

12 Eylül’ün baskıcı ve otoriter rejimini miras alanlar, Ohal’de Buhal’de de hiçbir koşulda susmayan KESK’i yine hedef aldı. AKP’nin OHAL’i temel hak ve özgürlükleri ortadan kaldırmak, muhalefeti korkutmak ve sindirmek için kullandığını tekrarlamak bile gereksiz bir hal almıştır. Bu türden çabaların bizleri korkutacağı ve sindireceğini düşünenler yine yanılmaktadır.

Bu şekilde bir yandan sendikamızı kriminalize edilmek, bir yandan da bizlere gözdağı verilmek istenmektedir. Üstelik bu saldırı sadece gözaltılar ve tutuklamalarla sınırlı kalmamakta, ülkemizdeki yaşayan herkesi birer muhbire dönüştürerek kimsenin kimseye güvenmediği bir ortam yaratılmak istenmektedir.

Çağdaş Yazıcı ve Recep Temel’in de aralarında olduğu gözaltıları şiddetle kınıyoruz. Sendikal alandaki tüm mücadelesini emekten yana sürdüren ve daha demokratik bir ülke için çaba gösteren tüm arkadaşlarımızın su gibi berrak olduğuna inanıyor ve hukuksuz gözaltıların derhal sonlandırılmasını talep ediyoruz.

Bütün çalışma arkadaşlarımızı  ve dostlarımızı dayanışmaya davet ediyoruz.

Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz.

Ayrıntılar gelecek.