BUĞRA KIZILKARA / İZ GAZETE-  Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni açılan il binasında CHP İzmir İl Başkanlığı, İnsan Hakları Günü kapsamında basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı okuyan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Türkiye’deki siyasi iktidarın; tüm kesimlerinde yaşattıkları hak ihlallerine vurgu yaparken, “19 yıldır yapılan uygulamalar, topluma yaşatılan travmalar ve istikrarlı bir şekilde kötüye gidiş; bunun iktidarın insana bakış açısı ve bir yönetim anlayışı olduğunu bize olarak net bir şekilde gösterdi” ifadelerini kullandı.

‘İNSAN HAKLARI TEK ADAMIN KARARINDA’

Yücel, Türkiye’de insan haklarının tek adamın kararında olduğunu belirterek, “Kadınların yaşam hakkının en önemli güvencesi olan İstanbul Sözleşmesi’nden bir gece yarısı hukuksuzca çıkarıldı. Düşüncelerini ve fikirlerini açıklayan vatandaşlarımız apar topar gözaltına alındı. Demokratik ve anayasal haklarını kullanarak, üniversitelerine sahip çıkan gençlerimiz, akademisyenlerimiz tepedekilerin talimatıyla tartaklanarak gözaltına alındı, tutuklandı, yargılandı. Yüksek mahkeme kararlarına dahi uymayan, vesayet altındaki yargı ile ülkemiz hak ihlallerinin merkezi haline getirilmiştir. İnsan haklarının yasal ve hukuki güvencelerini yok sayan kararlar ve uygulamalarla anayasal güvence altındaki temel hak ve özgürlükler bir kişinin iradesi ile yok sayılmaktadır” dedi.

‘TÜRKİYE İŞSİZ VE YOKSUL BIRAKILDI’

2021 Türkiye’sinin en büyük sorununun yoksullu ve işsizlik olduğunu söyleyen Deniz Yücel, “Neredeyse her iki gençten birinin işsiz olduğu, asgari ücretin; bırakın yoksulluk sınırını, açlık sınırının altında olduğu, gıdasız kalan çocukların büyüme geriliklerinin ortaya çıktığı bir dönemi yaşamaktayız. Tek adam rejiminin tüm çabalarına rağmen saklayamadığı açlık ve yoksulluk, 2021 Türkiye’sinin en önemli insan hakkı sorunudur. Bugün ülkemizin yaşadığı; başta ekonomik buhran olmak üzere her türlü adaletsizliğin temelinde “tek kişilik hükümetin” otoriter, antidemokratik ve evrensel insan haklarına aykırı uygulamaları yatmaktadır” ifadelerini kullandı.

‘BENİM HAKKIM BROŞÜRLERİYLE HER YERDEYİZ’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlatmış olduğu 'Benim Hakkım' broşür çalışmasına değinen Deniz Yücel, “Hak, hukuk ve adalet mücadelemize; tüm kadrolarımızla, hak bilincinin güçlenmesi için yurdun dört bir yanında devam ediyoruz. CHP olarak bu amaçla, hak mücadelemizi halkın içinde, halkla birlikte büyütmek hedefiyle “BENİM HAKKIM” broşürlerimizle bugün, Türkiye’nin dört bir yanında 81 ilde, hep birlikte sahadayız. Tüm illerde vatandaşlarımıza haklarını, hak arama yollarını anlatacağız. Sunulan hizmetlerin hiçbir siyasi partinin yada iktidarın bir lütfu olmadığını, bunların anayasal güvence altında olduğunu ve aynı zamanda devleti yönetenlerin görevi olduğunu anlatacağız. Hak arama yollarını bilen, kendi hakkına sahip çıkabilen bireylerin hak bilincinin gelişmesiyle; ülkeyi açık hava hapishanesine çeviren dayatmacı, otoriter ve keyfi tek adam rejiminin antidemokratik uygulamalarına demokratik yöntemlerle son vereceğiz” şeklinde konuştu.

Yücel İnsan Hakları Günü kapsamında sözlerini şu şekilde sonlandırdı;

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününde bir kez daha ilan ediyoruz: İnsan hakları, hukukun üstünlüğü ve demokrasi ilkelerinin egemen olduğu; Hak ihlallerinin olmadığı, eşit ve özgür bir Türkiye'yi hep birlikte kuracağız. Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılında 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü adına yaraşır bir şekilde coşkuyla kutlanacak!

Editör: Haber Merkezi