Beste Çelik ile Gün Sonu programının konuğu olan HDP İzmir İl Eş Başkanı Besriye Tekgür, Karşıyaka Belediyesi’na ait Kent Garden Restoran’ın logosunun AKP’liler tarafından HDP’nin logosuna benzetilerek algı yapılmasıyla ilgili, “AKP’nin zihniyetinde CHP’nin HDP’ye yakın olduğu ve HDP üzerinden CHP’yi vurmak istemesi var. AKP, demokrasi güçlerinin yakınlaşmasını istemiyor. Bunun için de sivil toplum kuruluşlarını bölüştürmek ve halkı uzaklaştırmak için de bu söylemleri kullanıyor. CHP’nin çizgisinden uzaklaşacağını kimse düşünemez. Burada sadece art niyet var” dedi.

Devlet Bahçeli’nin ‘HDP kapatılsın’ çıkışına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘kapatılmasın’ demesinin hatırlatılması üzerine ise Tekgür, “AKP artık ne söylediğini bilmiyor. Bugün söylediğini yarın inkâr ediyor. HDP’yi kapatmak gibi bir lüksleri yok. Tabii ki kapatmak o kadar kolay değil. Kapatmanın bir çözüm olmadığını da söyleyebiliriz. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı da bunun farkında” ifadelerini kullandı.

HDP’nin kapatılırsa alternatiflerinin olup olmadığı sorusuna Tekgür, “MHP AKP ile barışmasaydı baraj altında kalacak bir partiydi. HDP, Türkiye’nin üçüncü partisi olmasına rağmen bu söylemi kullanıyor. Önce kendisine baksın. HDP daha önce de karşı karşıya kaldı. HDP’nin parti binalarında konuşan bir parti olmadığını söyleyebiliriz. HDP bir halk partisidir. 40 yıldır mücadele veren, bedel ödeyen, asit kuyularına atılan bir partidir. Dolayısıyla HDP kapatılsa bile bir siyasi yol bulacaktır ve tekrar çıkacaktır. HDP’yi yıpratmak için çok çabalar gösteriyorlar. HDP hiçbir şekilde alanlar çekilmedi. Biz zaten sokakları hiçbir zaman terk etmedik. HDP tüm kazanımlarını direnişle kazandı” şeklinde konuştu. Tekgür, HDP’nin metropollerde destek görmesinin AKP ve MHP’yi korkuttuğunu da iddia etti. 

Editör: Haber Merkezi