Aralarında, İHD, HDP, HDK, Mücadele Birliği, Onbeşler Birlik Dayanışma, TKP, Kaldıraç, Halkevleri, BDSP, ÇHD, ESP, DBP, SYKP, Devrimci Parti, DSİP, SGDF, SKM, TJA, SMF, Yeşiller Ve Sol Gelecek, Halk Cephesi, Komünist Hareket, TAYAD, ÖHP, Kızıl Okyanus LGBTİ, Tutsak Aileleri, Tümtis İzmir Şube Başkanı Şükrü Günseli, Devrimci Kızılbaş Hareketi, İzmir LGBTİ İnsiyatifi, ÖTSP, Barış Anneleri ve Partizan üyelerinin bulunduğu toplantıda tek tip kıyafete karşı çıkıldı.

"MASUMİYET KARİNESİ İHLAL EDİLECEK"

"OHAL kapsamında çıkarılan 695-696 Sayılı Kararnamelerle toplumun tüm kesimlerini etkisizleştirerek tehdit etmiştir" denilen toplantıda, OHAL uygulamaları ile paramiliter güçlere dokunulmazlık zırhının da verildiği söylendi.

Tek tip elbise uygulamasının sakıncalarına dikkat çekilen açıklamada bu uygulamanın yaklaşık 60 bin tutuklu için masumiyet karinesinin ihlali olduğu belirtildi. 

"TUTUKLULARIN ŞARTLI TAHLİYE HAKLARI ELİNDEN ALINACAK"

Ayrımcılık yasağının da bu uygulama ile delindiği belirtilen açıklamada bu yugulamaya karşı çıkan tutukluların hücre cezası gibi bir çok cezaya çarptırılacağını ve böylece üst üste verilen disiplin cezalarıyla mahpusların infazlarının yanmasına ve şartlı tahliye haklarının ellerinden alınmasına neden olacağına dikkat çekildi. 

Editör: Haber Merkezi