İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi'nde MYK'dan oybirliği ile geçen ve ismi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Parti Meclisi'nde oylanacak olan Tunç Soyer'e destek mesajları gelmeye devam ediyor. Soyer'e Tarkan, Berna Laçin ve İsmail Saymaz'ın ardından  bir destek de aktivist Veli Saçılık'tan geldi. Saçılık CHP'nin İstanbul ve Ankara adaylarını eleştirirken, Soyer isminin hem Cumhuriyet Halk Partisi hem de İzmir açısından doğru bir isim olduğuna dikkat çekti. Saçılık, "CHP'nin Ankara İstanbul adaylarına bakınca İzmirliler çok şanslı" ifadelerini kullandı.


YILMAZ ÖZDİL - TEK ADAMA KARŞI TEK KOLLU ADAM

VELİ SAÇILIK KİMDİR?

Burdur Cezaevi’nde 5 Temmuz 2000’de tarihinde Hayata Dönüş Operasyonu sırasında cezaevi duvarını yıkmaya çalışan dozerin kepçe darbesi sonucu kolunu bir kaybeden Veli Saçılık, yeniden yargılama sonucu beraat ettikten sonra Çankaya Nüfus Müdürlüğü’nde memur olarak çalışmaya başladı. Ardından sosyoloji okudu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ankara İl Müdürlüğü’nde sosyolog olarak çalışmaya başladı.

Saçılık tazminat davası açtı ve bu davayı kazandı. Ancak Maliye Bakanlığı, cezaevi operasyonundan 13 yıl sonra Veli Saçılık’a tazminat davası açtı ve operasyon sırasında duvarları yıkılan hapishanenin zararını ödemesini talep etti. Adalet Bakanlığı Saçılık’ın kazandığı tazminatı geri istedi. Tüm bunlara karşın bu süreçler sonunda AİHM, Türkiye’yi mahkûm etti.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen olağanüstü hâl kapsamında çıkartılan kanun hükmünde kararname (KHK) ile ihraç edilen Saçılık, Semih Özakça ile birlikte eylemler gerçekleştirdi. Saçılık bu süre içinde pek çok kez gözaltına alındı.

Geçtiğimiz günlerdeyse Barış Bıçakçı’nın öyküsü Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve Veli Saçılık için kısa filme uyarlandı.

‘Söz Uçar‘ başlıklı fimin senaryosu Bıçakçı tarafından kaleme alınırken, yönetmenliğini Tufan Taştan üstlendi. Ahmet Rıfat Şungar, Funda Eryiğit, Özgür Çevik, Rıza Akın, Serdar Orçin ve Serkan Keskin’in rol aldığı film, Yüksel’de işini kaybeden mağdurlar için eylem yapanların bir kitapçıya sığınmasıyla başlıyor…



 




 

Editör: Haber Merkezi