CENGİZ ALDEMİR/ İZ GAZETE - TBMM'de görüşülen Torba Yasa'daki 'Kıdem Tazminatı' düzenlemesine karşı eylem yapacaklarını duyuran DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK Yönetim Kurulu TBMM Dikmen kapısı önünde basın açıklaması yapmak istedi. Polis, basın açıklaması yapmak isteyen sendika üyeleri ve destek veren milletvekillerine müdahale etti.

DİSK’in 25 yaş altı ve 50 yaş üstü işçilerin kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve emeklilik hakkını gasbetmeye yönelik torba yasa tasarısına karşı Meclis önünde eylem yapması engellendi. İki konfederasyon yöneticisiyle birlikte Meclis içinde açıklama yapan DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, yasanın geri çekilmesini istedi. Çerkezoğlu, genel bir iş bırakmanın gündemde olup olmadığı sorusu üzerine Türk-İş ve Hak-iş ile yaptıkları ortak açıklamaya atıfta bulunarak, diğer konfederasyonların bunun arkasında durması gerektiğini söyledi.

TORBA YASAYA TEPKİ

DİSK, Meclis Genel Kurulu’na gelen 25 yaş altı ve 50 yaş üstü işçilerin kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve emeklilik hakkını gasp etmeye yönelik torba yasa tasarısına Meclis önünde eylem yapmak istedi. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK’e bağlı sendikaların başkanları basın açıklaması yapmaması için polis Meclis çevresinde sıkı önlemler aldı. Meclis önüne kimsenin yaklaşmasına izin verilmezken, gazetecilerin görüntü alması kalkanlarla engellendi.

DİSK'li işçilerin basın açıklamasına  CHP ve HDP'li milletvekilleri de destek verdi. 

Müdahale sonrası meclis bahçesinde CHP'li ve HDP'li milletvekilleriyle basın toplantısı yapan DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, yapılanların insanlık onurunu rencide edici olduğunu belirterek, "Bu yasanı yasanın geri çekilmesi için tüm gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz " dedi.

Editör: Haber Merkezi