YAĞIZ BARUT/ İZ GAZETE- İzmir Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde yapılan “Üçüncü Bin Yılın Başında Türkiye ve Dünya” konulu toplantıya, TBMM Başkanı Mustafa Şentop katıldı. Toplantıya AKP İzmir Milletvekilleri, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’ın yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşu da katılım gösterdi.

İzmir Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göçmenleri Derneği Başkanı Gürol Türkmentepe de toplantıya nezaketen katıldıklarını dile getirdi. Türkmentepe, Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un yaptığı konuşmaya ise tepki gösterdi.

‘LOZAN’I ELBET ÖĞRENECEKLER’

Şentop’un, yaptığı konuşmada Enver Paşa'dan bahsedip, Atatürk'ten bahsetmemesine tepki gösteren Türkmentepe, “Meclis Başkanı yaptığı uzun konuşmada Enver Paşa’ya, Balkanlara, gelişime, teknolojiye değindi, tek bir kelimeyle Mustafa Kemal’in dehasına değinmedi. Lozan Antlaşması’nın ise İsmet İnönü’ye atıfta bulunarak bir ara-geçiş antlaşması olduğunu söylemesi, 100 yıllık süre kazandırdığı ve o sürenin dolduğu gibi söylemler kullanması çok yanlıştı. Lozan’ın, Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusu olduğunu elbet bir gün öğrenecekler” diye konuştu.

‘CUMHURBAŞKANI’NA YARANMA SORUNUDUR’

Bir Rumeli’nin Atası’na sahip çıkmayacağına inanmadığını dile getiren Gürol Türkmentepe, “Bunların menfaat ilişkileri var. Meclis Başkanı, Rumeli kökenli olabilir ama her insanın kendi toprağına çekeceği gibi bir durum yok. Gittiği ortam kendisini belki bozmuştur, bilemem. Menfaatleri, çıkarları doğrultusunda böyle konuşuyor olabilir. Kişilik ve hazımsızlık sorunudur bu. Cumhurbaşkanı’na yaranma sorunudur. Zaten bunların kişilikleri, ‘Keşke Yunan galip gelseydi’ diyen şahsiyetsize sahip çıkmalarından, hastanede ziyaret etmelerinden, cenazesine gitmelerinden belli oluyor. Bunların Atatürk’e düşmanlıkları da buradan geliyor” açıklamalarında bulundu.

Editör: Haber Merkezi