Üçkuyular’da Doğuş Holding tarafından yapılması planlanan AVM projesinin iptali için açılan davayla ilgili basında geçen haberlerin doğru olmadığını ifade eden Bakan, “Mustafa Kemal Turan adlı zatın şahsımı da içerecek şekilde basına yaptığı açıklamalar gerçeği yansıtmamakla birlikte, içeriği tamamen yalan ve iftiradır” dedi.

CHP’li Bakan, konuyla ilgili maddeler halinde şu açıklamayı yaptı:

1- Doğuş grubunun ya da bu gruba ait herhangi bir şirketin avukatlığını hiçbir zaman yapmadığım gibi tarafımda vekâleti de bulunmamaktadır.

2- Bahis konusu alanın planlaması merhum Belediye Başkanımız Ahmet Priştina döneminde yapılmıştır. Söz konusu alanda gayrimenkul sahipleri lehine benim meclis üyeliği döneminde yapılmış herhangi bir emsal artışı ve imar düzenlemesi bulunmamaktadır.

3- Hakkımda asılsız basın açıklaması yapan bu şahıs yıllardır Balçova Arsa Mağdurları üzerinden umut tacirliği yapmaktadır. Benim kürsü dokunulmazlığı dışında dokunulmazlığa ihtiyacım yoktur. Kendisi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağımı ayrıca gerçeğe aykırı beyanı sebebiyle manevi tazminat davası açacağımı basın ve kamuoyu ile paylaşırım.

Editör: Haber Merkezi