ÜMİT KARTAL / İZ GAZETE - Halkevleri İzmir Şubesi, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için reçete hazırlayarak, Erdoğan'ın hedef göstermesi sonrasında Türk Tabipler Birliği'ne yapılan operasyonu protesto etti.

AKP'nin Suriye'nin Afrin bölgesine yönelik başlattığı askeri operasyona karşı 'Savaş bir halk sağlığı sorunudur' diyerek bildiri yayınlayan Türk Tabipler Birliği, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 'terör sevici' olarak ilan edilmiş ve hedef gösterilmişti. Sonrasında ise TTB Merkez Konseyi'ne yönelik operasyon düzenlenmiş, tüm merkez yöneticileri gözaltına alınmıştı. 'Savaşa hayır' diyen doktorların gözaltına alınmasına toplumun farklı kesimlerinden tepki gelmiş, 'TTB yalnız değildir' açıklamaları yapılmıştı.

İzmir'de ise Halkevleri üyeleri sosyal medyadan bir reçete yayınlayarak TTB operasyonuna tepki gösterdi. 

TANI: SAVAŞ SENDROMU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'hasta' olarak gösterildiği reçetenin doktor kısmında 'TTB', tanı kısmında ise 'Savaş sendromu' yazıyor. "Barış isteyen hekimime dokunma. Unutma, TTB yalnız değildir" sözleri ile biten reçetenin tavsiye kısmında ise "Savaşla baş etmenin yolu, adil, demokratik, eşitlikçi özgür ve barışçıl bir yaşam kurmak ve bunu sürekli kılmaktır" ifadeleri yer alıyor. 

"TTB İÇİN SEN DE YAZ"

Halkevleri İzmir Şubesi'nin sosyal medya hesaplarından ayrıca boş reçeteler de paylaşılarak, insanlara "TTB için sen de yaz" çağrısı yapılıyor. Halkevleri'nin çağrısı şu şekilde: "Barışı savundukları için gözaltına alınan hekimlerimizle dayanışmayı büyütmek için sen de yaz gönder!" 

Editör: Haber Merkezi