İz Gazete - CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’nun Çiğli Belediyesi'ne ait Kafesan şirketinden Mart ayında 13 bin 331 TL, Nisan ayında ise 11 bin 12 lira maaş aldığına dair yürütülen tartışmayla ilgili DİSK’ten açıklama geldi.

Aynı zamanda Çiğli Belediyesi işçisi olan CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu hakkında yapılan haberlerle ilgili gazetemize açıklama yapan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Genel İş Sendikası 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, “Üyemize karşı yapılan bu haksız saldırıyı doğru bulmuyoruz” dedi.

Çeşitli gazetelerde yayınlanan bordro özetlerindeki rakamların işçilerin aldığı maaş anlamına gelmediğini söyleyen Kara, konuya şu şekilde açıklık getirdi: “Zeynel Mertoğlu, eski dönemlerden bu yana üyemizdir ve Çiğli Belediyesi’ne bağlı Kafesan’da işçi olarak çalışmaktadır. Son iki ayda üyelerimizin tamamının maaşlarında benzer şekilde yüksek rakamlar görünmektedir. Çünkü bu iki ay 56 yövmiyelik ilave tediye ikramileri ve TİS’ten doğan fiyat farkları üst üste ödendi. Bunun yanı sıra 2014 Haziran ve Aralık ayı ihalelerinde, üyelerimize yönelik Çibel dönemi borçları da TİS farkı ile birlikte bu aylarda ödendi. Hal böyle olunca toplamda brüt rakamlar yüksek gibi göründü. Ama bu kesinlikle üyelerimizin ve Zeynel Mertoğlu’nun maaşı değildir. Üyemiz Zeynel Mertoğlu iddia edildiği gibi 12-13 bin lira maaş almamaktadır. Kafesan şirketinin genel müdürünün maaşı dahi bu rakamların 3’te biri kadardır. Burada bir algı yaratılmaya çalışılıyor”

BUNUN DIŞINDAKİ TARTIŞMALAR CHP'NİN İÇ TARTIŞMALARI

İşçilerin siyaset yapmasının önünde engel olmadığının altını çizen Kara, “Üyelerimizin de Zeynel Mertoğlu’nun da siyaset yapmaları konusunda engel yoktur. Böyle bir baskılama doğru değildir. Hatta biz DİSK olarak işçilerin siyaset yapmasını, ülke sorunlarıyla ilgilenmesini önemsiyoruz” dedi. Kara, bunun dışındaki tüm tartışmaların Cumhuriyet Halk Partisi’nin iç tartışması olduğunu kaydetti.  

Editör: Haber Merkezi