Çıray, son günlerde yapılan anketlerin objektif olmadığının altını çizerken, emekliye yatırılan bayram ücretleriyle ilgili olarak doğru olan yetimlere ve dullara da eşit dağıtmak” dedi.

İYİ Parti Genel Sekreteri ve İzmir milletvekili Aytun Çıray katıldığı bir televizyon programında gündeme dair soruları yanıtladı. İlk olarak İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener’in İzmir ziyaretini değerlendiren Çıray “İzmirliler normalde pazar günleri Şehir Merkezlerinde olmazlar. Yaylalara deniz kenarlarına giderler. Ancak Meral Hanım’ın mitinglerinde muazzam bir katılım vardı. İzmirlilere teşekkür ediyorum. İzmir’de sahayı gezerken de vatandaşlardan olumlu tepki alıyorum. Herşey İYİ olacak diyorlar” açıklamasında bulundu.

“ÜLKEYE DEMOKRASİ’Yİ GETİRECEĞİZ”

Anketlerin sağlıklı olmadığını söyleyen Çıray,İzmir’de bir çalışma yaptıklarını ancak kimsenin oyunu korkudan söyleyemediğini belirtti. İkinci Tura Meral Akşener’in kalacağını söyleyen Aytun Çıray “ Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turda bitecek. Sayın Akşener’i Cumhurbaşkanı olarak göreceğiz. Tarihi değişimin virajındayız. Aklımızla mantığımızla hareket etmemiz gerekiyor. 21.YY uygun Demokrasi’yi bu seçimle birlikte getireceğiz. Buna kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

“BİZDE NEDEN KRİZ VAR ?”

Dünyada ekonomik krizin olduğunu belirten Çıray “Şuan dünyada herhangi bir kriz yokken bizde neden döviz almış başını gidiyor. Çünkü ülkede güven yok, ekonomi güvenle yönetilir. Ülke içinde veya ülke dışında güvenimiz yok bu nedenle Euro ve Dolar bu kadar yükseliyor” dedi.

“HALK HER GÜN SİYASETÇİ GÖRMEK İSTEMİYOR”

Halkın artık huzur istediğini söyleyen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, “artık güven ve huzur istiyoruz. Neredeyse her sabah şokla uyanıyoruz. Milletimiz ekranlarda siyasetçi görmekten artık sıkıldı.” Diyerek sözlerini tamamladı.

“DOĞRU OLAN EMEKLİLERİN MAAŞLARINI EŞİTLEMEK”

Başbakan Binali Yıldırım, 12 milyon emekliye her iki bayramda da biner lira olmak üzere yılda toplam iki bin lira ikramiye verileceğini belirtmişti. Ancak İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, sosyal medya hesabından "Her emekliye bin TL verilmeyecek, kimilerine 300 TL, kimilerine ise 500 TL verilecek, bunun da nedeninin maaş farkıdır" açıklamasının doğru çıktığını söyledi.

“İLK İŞİMİZ OHAL’İ KALDIRMAK”

İYİ Parti'nin vaadlerini de söyleyen Aytun Çıray, "Türkiye'yi yeni bir kardeşlik anayasasıyla, mutlak güçler ayrılığına dayalı parlementer sisitemi inşa etmektir. İlk iktidara geldiğimiz birinci günde ilk saatte OHAL'i kaldıracağız. İlk kararnamemiz bu olacak. Kapınız çalındığı zaman polis mi sütçü mü geldi diye korkmayacaksınız. İkinci kararnamemiz, gençlere iş buluncaya kadar gençlere 500 lira vatandaşlık maaşı bağlanacak. Bir devleti yönetenlerin görevi, gençlere iş bulmaktır. Türkiye'de gençlerin işsizlik oranı yüzde 20'dir. Bir günde bu gençlerimizin iş bulamayacağımıza göre hiç olmazsa evden çıktığında anasının babasının yüzüne bakamaz hale getirmeyelim. Üçüncü yapacağımız iş, kapısına haciz memuru dayanmış, borçlarını ödeyemez hale gelmiş, 4.5 milyon kredi kartı borçlarını tüketici borçlarını devlet olarak satın alacağız. Zaten bunları haciz şirketlerine satmışlar. Vatandaşlarımız sokağa çıkamaz haldeler. Dördüncü yapacağımız şey, ben bir Sağlık Bakanlığı müsteşarı ve tıp doktoruyum, bu bilinçle söylüyorum. Emeklilerden muayahane ve ilaçta katkı payını kaldıracağız. Kesin karalıyız" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi