İZ GAZETE - Yandaş Takvim gazetesinin manşetinde yer alan “’Tacettin Bayır Hülleye Hayır” haberine Tacettin Bayır’dan tepki geldi. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı adayı olabilmesi için, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'nin talimatıyla İyi Parti’ye geçen vekiller arasında olan Bayır, yazılı olarak yaptığı açıklamada “Şahsımın, söz konusu gazetenin herhangi bir temsilcisi ile görüşme yapmadığım halde, gerçek dışı, mesnetsiz, tamamen hayal ürünü söylemlere yer verilmiş ve kamuoyunda yanlış algı oluşturulmuştur” ifadelerini kullandı.

'ŞİDDETLE REDDEDİYORUM'

Haberde geçen “36 YIL boyunca CHP'ye oy istedim. Şimdi nasıl meydanlara çıkıp "İP'e oy verin" diyeceğim? Ben gerekli özveride bulundum. Yeter. "Orada kal" derseniz de kimse kusura bakmasın!” ifadelerinin asla doğru olmadığını belirten Bayır, açıklamada “Hiçbir ahlak, meslek kuralının asla kabul edemeyeceği bu haksız, hayal ürünü iddiaları şiddetle reddediyorum” dedi.

'PARTİM İLE KARŞI KARŞIYA GETİRİLMEM AMAÇLANMIŞTIR'

Bayır, açıklamasını “Bu haber aleyhime yapılmış aslı astarı olmayan, alçak provokatif bir komplodur. Bu komplo ile şahsımı toplum karşısında olumsuz bir algı oluşturulmasına ve partim ile karşı karşıya getirme amaçlanmıştır.  Gerçeklere dayanmayan bu haber için hukuki yollara başvurarak takipçisi olacağımın bilinmesini ister, kamuoyuna saygı ile duyururum.” şeklinde tamamladı.

İşte Takvim gazetesinde bugün manşet olan o haber:

Editör: Haber Merkezi