İZ GAZETE - ‘Benim En Güzel Hikayem Hayatım’ isimli otobiyografisi geçtiğimiz aylarda yayınlanan Bayır, neden böyle bir kitap yazma gereği duyduğu hakkında şöyle konuştu: “Bundan dört yıl önce Buca Endüstri Meslek Lisesi’nden iki tane öğretmen benimle kariyer günü yapmak istediklerini çünkü gençlerin çok umutsuz olduklarını söyledi. Oysa sizin köyden kente gelerek, tırnaklarınızla kazıyarak, sokakta çiçek satarak bu durumlara gelmeniz, çocuklarımıza ışık verecek bir şey olabilir dediler. O kariyer gününe gittik. Hakikaten çok umutsuz çocuklarımız vardı. Ama bizim sohbetlerimizden sonra çocuklarda yeni bir umut noktası oldu, okul müdürü ile öğretmenler beni ziyarete geldiklerinde ‘Tacettin bey okulda inanılmaz bir gelişme oldu, çocuklara yine yaşam mücadelesi aşıladınız’ dediler. Benim de kafamda şimşekler çaktı acaba yaşamım gerçekten çocuklara umut mu diye. Bunu kitaplaştırırsam daha çok çocuğumuza ulaşıp daha çok umut veririm diye düşündüm ve böylece başladım. Amacım gençlere ışık olmaktı” dedi.

'BİZ YARIN İÇİN DİRENENLERDENİZ'

CHP’li Bayır, “Biz yarın için direnenlerdeniz. Yaklaşık 38 yıldır direniyorum, gücüm yettikçe direnmeye de devam edeceğim. Bütün kaygımız, bütün ümidimiz çocukların daha aydınlık bir Türkiye’de yaşamalarını sağlamak. Bütün kavgamız bu. Yoksa kavgacı ve isyankar bir yapımız yok, ülkesine, vatanına ya da bayrağına. Bugün milliyetçiyim diyenlerden çok daha fazla milliyetçiyiz” dedi.

‘MİLLETVEKİLLERİ SEÇİMLERİ TOPLUMUN AKP’YE GÖSTERDİĞİ İLK SARI KARTTI’

Türkiye’nin geleceği için umutlu olduğunu ifade eden Bayır, “Bence her şey çok güzel olacak. Biri milletvekili biri yerel seçimler seçimler olmak üzere son iki seçimi baz alırsak bunu söyleyebilirim. Son milletvekili seçimlerinde biliyorsunuz sayın Tayyip Erdoğan parlamentoda son milletvekili sayısını 550’den 600’e çıkardı. Bunu yaparken amacı AKP’nin milletvekillerini çoğaltmaktı ama ne yazık ki ümit ettiği gibi olmadı. Milletvekili sayısını 600’e çıkarmasına rağmen AKP’li milletvekili sayısı azaldı. Ben ona toplumun AKP’ye ilk gösterdiği sarı kart diyorum. İkincisi ise yerel seçimlere girdiğimizde nerdeyse 25 yıldır kontrollerinde tuttukları Ankara’yı, İstanbul’u, Adana’yı kaybettiler. Öyle ki Türkiye nüfusunun yüzde 64’ü CHP’li Belediyeler tarafından yönetiliyor. Bu tabi bize sorumluluk yüklüyor ve AKP’ye de bir ders veriyor, kırmızı kart gösteriyor. Güzel günler göreceğiz, bunun işareti, seçimler yapıldığı takdirde AKP’nin son kullanma tarihi dolmuş durumdadır, CHP de iktidar olacaktır. Bu 17 yılda toplumun birçok damarları tıkanmıştır, bunlardan biri de sanat damarlarıdır. Sanatçılar bu baskıdan nasibini aldı” dedi.

‘KİTABIN GELİRİNDEN BİR BEKLENTİM YOK’

Yazdığı kitaptan bir gelir beklentisi olmadığını ifade eden Tacettin Bayır, “Yaklaşık beş yıldır milletvekiliyim, milletvekili olmadan önce milletvekili maaşını almayacağımı ifade etmiştim ve hiç almadım. Bu maaşla yaklaşık 50 ile 58 arasında kız çocukları okutuyoruz. Kimi 400 alıyor, kimi 300. Bu kitapta da ciddi bir başarı elde edersem o geliri buna ekleyeceğim. Benim bir beklentim yok ama belki bu sefer 100 kız çocuğu okutacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi