İktidarın eğitim politikasını eleştiren Tacettin Bayır, “Cumhuriyet karşıtlarını geçmiş yıllarda beslemek bu ülkede az şeye mal olmadı. Bugün baktığımızda çok fazla şey değişmemiş aslında. 15 Temmuz’u yapan bir cemaat gidiyor yerine yeni cemaatler geliyor ama amaçları hedefleri ortak. Birlikte kol kola yürümeye devam ediyorlar ne yazık ki. Günümüz gençliği ve velileri o yüzden çok şanssız. Eğitimde geldiğimiz nokta da 29 Ekim nedir diye sorsanız, çoğu genç cevap veremez ne yazık ki. Bu aldıkları eğitimle ilgili. Eğtim seviyesinin yükselmesi AKP’nin işine gelmiyor. Araştıran ve soruşturan bir gençlik olması durumunda kendilerine oy çıkmayacaklarını biliyorlar. Sağlık ve eğitim devlet politikası olmalı, her vatandaşın buna hakkı var” dedi.

'MHP SEÇMENİ RAHATSIZ'

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ‘idam’ sözlerinin hatırlatılması üzerine Bayır, “Görevi bu. Türkiye’deki gündemi değiştirme görevi Bahçeli’ye ait. Erdoğanla kol kola arabanın yedek lastiği konumunda gidiyor. Biz AKP ile yürümek istemiyoruz diyen MHP’li insanlar tanıyorum ben, seçmenleri de rahatsız. MHP’de inanılmaz bir erime içerisinde, eriyorlar” dedi.

Pandemi sürecinde açıklanan rakamların doğru olmadığını da söyleyen Bayır, “Pandemiyi bahane ederek olağanüstü hal ilan edebilirler. Bu süreçte siyasi propaganda yapamazsınız ama kendisi devlet imkanlarını kullanarak her şeyi yapabilir. Bunun örneğini Giresun’da gördük. Sen dışarı çıkma ben gelirsem çıkarsın mantığı yani. Bu tartışmalar başlamış durumda” şeklinde konuştu.

NALBANTOĞLU YORUMU

Kurultay’dan sonra Rıfat Nalbantoğlu ile ilgili sert açıklamalarını değerlendiren Tacettin Bayır, “O kurultay geride kaldı. En sert biçimde konuşacağım bir daha da dillendiremyeceğim diye ifade etmiştim. Hakkıydı hak etmişti, emeğinin karşılığıydı deniyor peki diğer aday adayı arkadaşlar? Onlar yan gelip yattılar mı? Birisini met ederken diğer emek vermiş insanları yok saymamak, kırmamak lazım. Sonuçta biz aynı partinin içerisindeyiz. Ben o anlamda sert çıktım. Bizim için bundan sonra tek hedefimiz sahaya inmek partimizi iktidara taşımak” dedi.

Memleket Hareketi’ni başlatan Muharrem İnce’yi de değerlendiren Bayır; “İnce’nin konuşmalarını dinlerken parti kuracağım lafını duymadım, ben yarım kalmış işime devam ediyorum diyor. Yarım kalan maç için tekrar yola çıkıyorum demek istiyor. Bunu partiden ayrılarak yapmıyor. İhraç isteyenler CHP’li olmayanlar olabilir. Parti kendisine böyle bir görev vermedği için, Genel Başkanımız ‘Çalışıyorsa çalışsın’ demek durumunda kalmıştır” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi