Seçime az bir süre kala Türkiye genelinde muhalefete yönelik saldırılar artarken Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi'nin (SYKP) 24 Haziran seçimlerinde HDP ve Selahattin Demirtaş'a destek için İzmir'de yürüttüğü "Haziranlar Senle Değişir" kampanyası tacizler ve saldırılara rağmen sürdürülüyor. Buca Şirinyer'de saat 23.00 sularında kampanya afişinin yapılmasını engellemek isteyen bir faşist önce üyeleri sözlü taciz etti, tek tek videoya alarak tehdit etti. Daha sonra afişleri yırtarak üyelere saldırmak istedi. Saldırgan kişi yırtılan afişler tekrar yapılınca bıçakla SYKP’lilerin üzerine yürüdü. Etraftaki vatandaşların engellemesi ve SYKP’lilerin saldırganı uzaklaştırmaya çalışmasıyla önüne geçildi.

GEDİK: 'SALDIRILARIN SEBEBİ İKTİDARIN DÜŞMANLIĞI ÖRGÜTLEMESİ'

SYKP İl Eş Başkanı Levent Gedik SiyasiHaber'e yaptığı açıklamada hem bildiri dağıtımları hem de afişlemeler esnasında düşmanca saldırıları kendilerini savunarak engellediklerini belirtti. Gedik, saldırı sırasında aranan polisin gelmemesini eleştirerek şöyle konuştu:

“Saldırgan, afişlerimizi yaparken hepimizin resimlerini tek tek çekip, videoya aldı. Evinden çıkıp bıçakla üzerimize saldırdı. Saldırı sırasında polis aranıp, haber verildiği halde olay yerine gelmedi. Yarın başımıza gelen ufak bir olayda dahi kimsenin bunu inkar etme gibi bir durumu söz konusu olamaz. Biz bunları Suruç'ta 'Size oy vermeyeceğim' diyen silahsız insanlara onlarca kurşun sıkanlardan, Adalar'da HDP standına saldırılırken HDP'lilerle birlikte direnen CHP'li Vedat Demir'e bıçakla saldıranlardan, bugün İzmir Bayraklı'da HDP bileşenlerinden Yeşil Sol Parti'nin açtıkları standa saldıranlardan tanıyoruz ve biliyoruz. Bu saldırıların sebebi iktidardır, düşmanlık ve kin politikasını örgütlemesi ve beslemesidir. Bize çalışmaları yaptırmayanlara inat başaracağız. Mutlaka kazanacağız.”
SiyasiHaber

Editör: Haber Merkezi