İZ GAZETE - Hürriyet Gazetesi Yazarı Ertuğrul Öztürk’ün kayyum atanması ve süreçle ilgili yazısına yanıt veren Bakan Soylu, Urla süreci ve yargılamayla ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. Özkök, yazısı sonrasında Bakan Soylu’nun kendisine ıslak imzalı mektup gönderdiğini de sözlerine ekledi.

İŞTE O YAZI

Urla Belediye Başkanının tutuklanmasından sonraki durum ile Sayın Cumhurbaşkanımızın belediye başkanı iken yaşadığı duruma ilişkin yapmış olduğunuz değerlendirme; Urla Belediye Başkanının teröre ilişkin bir suç kapsamında tutuklanmış olması, bu duruma ilişkin 5393 sayılı Belediye Kanununun 45’inci maddesinde 15.08.2016 tarihinde yapılan özel bir düzenleme nedeniyle belediye başkan vekili görevlendirilmesinin yasa ile hüküm altına almış olması, bu yasal düzenleme karşısında belediye meclisi arasından seçim yapılmasının mümkün olmaması sebebiyle eksik hususlar içermektedir. Ayrıca Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz FETÖ “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” soruşturma kapsamında İzmir 5. Sulh Ceza Hakimliğinin 16.12.2019 tarih ve 2019/1092 sorgu sayılı kararı ile tutuklanmıştır. Adı geçen belediye başkanının tutuklanmasına dayanak teşkil eden hususlar Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında tespit edilen deliller olup dosyaya ilişkin gizlilik kararı olmasından dolayı detaylarını ifade edilmesi mümkün olmamakla birlikte; tek bir kişinin ifadesinden yola çıkılarak tutuklanmadığı açıkça ifade edilebilir. Tutuklanmaya ilişkin bazı hususlar kamuoyuna da malolduğu şekliyle, terör örgütüne üyelik için yargı mercilerinin aradığı; FETÖ terör örgütünün mahrem imamları ve terör örgütü üyeleri ile irtibatı ve ilişkisi, örgüt içinde aktif görev alma, örgüt talimatları doğrultusunda Bank Asya’ya para yatırma gibi çok sayıda, birbiri ile ilişkili ciddi bulgular muhtemeldir ki adı geçen belediye başkanının yargı mercilerince tutuklanmasına dayanak teşkil etmiştir.

Bizler başta tüm terör örgütleri ile mücadelemizi Anayasa ve kanunların bizlere verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde hukuk kurallarına uygun yürütmekteyiz. Amacımız milletimizin huzur ve güven içinde yaşamasını sağlamaktır. Milletin temsilcileri olan TBMM üyelerinin onayı ile yürürlüğe giren kanun hükümleri dışında uygulamamız söz konusu değildir.

Editör: Haber Merkezi