ASYA YAŞARİKİZ / İZ GAZETE - Karabağlar Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Bülent Sözüpek, dün yapılan meclis toplantısında Muharrem ayının başlaması ile ilgili bir konuşma yaptı. Sözüpek yaptığı konuşmasında Kerbela olayının İslam dünyasını ikiye böldüğünü ve yaşanan trajedinin günümüzde de sürdüğünü söyledi. Bu olayın sadece bir iktidar mücadelesi olmadığına dikkat çeken Sözüpek, 'Kerbela'da olanın hak gelince zail olması gereken batılın yeniden uyandırılmasıdır' dedi.

ORTADOĞU'DA DİNMEYEN KAN HZ. HÜSEYİN'İN KANIDIR

Ortadoğu'da yaşanan iç savaşın Kerbala'da öldürülen Hz. Hüseyin'le başladığını ve hala dinmediğini söyleyen CHP Karabağlar Meclis Sözcüsü, 'Günümüz dünyasının en kanlı coğrafyası yani OrtaDoğu coğrafyasında akan kan aslında dinmeyen Hazreti Hüseyin'in kanıdır. Bu kan zulmedenlerin, hakka, hukuka ve adalete inanmayanların akıttığı kandır.' dedi. 

HZ. HÜSEYİN BİR ADALET SAVAŞÇISIDIR

Hz. Hüseyin'in adalet mücadelesi verirken zalimlerle bir olunamayacağını vasiyet ettiğini söyleyen Sözüpek, Hz. Hüseyin'in dilinde kin ve nefrete yer olmadığını, 'Babası Hazreti Ali gibi ve babasının bildiği herşeyi öğrendiği dedesi sevgili Peygamberimiz gibi Hazreti Hüseyin de mutlak bir adalet savaşçısıdır.' dedi. 

BİN YILDIR ZULME DİRENENLERE SELAM OLSUN

Bülent Sözüpek sözlerini 'Bugün muharrem ayının içindeyiz. Bin yıldır zulme direnenlere selam olsun. Yas-ı matem oruçlarınız kabul olsun. Muharrem Ayı’nın ülkemize ve yakın coğrafyamıza barış ve huzur getirmesini diliyor, Kerbela'da kaybettiğimiz Hz.Hüseyin başta olmak üzere tüm canlarımızı saygı ve şükranla anıyorum.' diyerek sonlandırdı.

Editör: Haber Merkezi