Cumhuriyet Halk Partisi Grup Meclis Üyesi, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bülent Sözüpek bir açıklama yayınlayarak, Karabağlar Belediyesi'nin yapılandırılmış kamusal borcu ve yatırımların finansmanı için kamu bankalarından sağlanan borç dışında herhangi bir borcunun bulunmadığını belirtti. Sözüpek, Karabağlar Belediyesi'nin kamuoyunda ekonomik saygınlığı ve itibarı olan, kurumsal yapısıyla örnek bir belediye olduğunu ifade etti.

Bülent Sözüpek'in açıklamasının tam metni şu şekilde; 

Açık, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla yaptıklarımızı yürüttüğümüz tüm faaliyetlerle ilgili bilgileri kamuoyuna sunduk. Sunmaya da devam ediyoruz. Durmadık, çalıştık, ürettik ve üretmeye devam edeceğiz.

Karabağlar’ı etap etap planlıyor, yeni bir yaşamın tasarlandığı ve hayata geçirildiği bir kent haline getiriyoruz.

Halkımızın rahat ve modern ortamlarda alışveriş yapmasına olanak sağlayan pazaryerleri ile  parklar, sosyal ve kültürel merkezler, kız öğrenci yurdu gibi sürdürülebilir projelerimizi hayata geçirmekteyiz. Alt yapı çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürmekteyiz. Eğitim ve spora verdiğimiz destek her geçen gün katlanarak artmaktadır.

 Bireylere değil, topluma hizmet anlayışımızla çocuklarımızdan yaşlılarımıza, sağlıklı bireylerden engelli vatandaşlarımıza eşit şartlarda sağlık sosyal ve kültürel hizmetlerimizle yanlarında olmaya devam ediyoruz. Her alanda varız.

“Hayvan dostu” kent bilincini geliştirerek geçici bakım ve rehabilitasyon merkezimizde dostlarımızın sağlıklı yaşamasını sağlıyoruz.

Bizler yeni, modern ve sürdürülebilir bir kenti inşa ederken, son günlerde Basında yer alan bazı açıklamalar(!) yapmış olduğumuz tüm bu olumlu hizmetlere karşı farklı bir algı yaratma çabasındadır.

Gerçek şu ki; Karabağlar Belediyesi kamuoyunda ekonomik saygınlığı ve itibarı olan, kurumsal yapısıyla örnek bir belediyedir. Karabağlar Belediyesinin yapılandırılmış kamusal borcu ve yatırımların finansmanı için kamu bankalarından sağlanan borç dışında herhangi bir borcu bulunmamaktadır.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak Belediyemizin yapmış olduğu yatırımlardan ve Karabağlar halkına vermiş olduğu hizmetlerden dolayı bu yönde katkı ve çaba sarfeden Belediye Başkanımız Sn. Muhittin Selvitopu’na teşekkür ederiz.