TUGAY CAN / CEREN DUMAN / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, Aliağa'da CHP Aliağa Belediye Başkan adayı Özcan Durmaz ile birlikte seçim ofisinin açılışına katıldı. Seçim ofisinin açılışından önce konuşma yapan Soyer, Aliağalılardan 31 Mart seçimleri için söz aldı.

Seçim ofisi açılışına Menemen Belediye Başkan aday adayı Ali Kemal Elitaş ve Çiğli Belediye Başkan aday adayı Gürbüz Bal da katıldı.

Törende konuşma yapan İyi Parti Aliağa İlçe Başkanı 'Martın sonu bahar olacak' mesaji verdi.

'TÜM ALİAĞALILARA SESLENİYORUM'

Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Başkanı ise yaptığı konuşmada Türkiye'de yaşayan herkesin iş-aş derdinde olduğunu belirterek "Bundan sonra yapmamız gereken şey değişim için bir çığlık atmaktır." ifadelerini kullandı. İyi Parti gerçekleştirilen ittifak ile Aliağa'da başarıya ulaşacaklarını kaydeden "Sadece CHP'illere değil tüm Aliağalılara sesleniyorum." dedi.

'RANTIN BELEDİYESİ DEĞİL HALKIN BELEDİYESİ OLACAĞIZ'

Aliağa'nın bütün bütün ihtiyaçlarını bildiğini söyleyen CHP Aliağa Belediye Başkan adayı Özcan Durmaz ise "Doğup büyüdüğüm Aliağa'ya bundan sonra hizmet ederek katkıda bulunmak istiyorum. Aliağa'nın  sorunlarını çözmek için projeler ürettik. Bu projeleri sosyal medya üzerinden önümüzdeki günlerde çok daha sık göreceksiniz. Aliağa halkının konforunu arttıracak projeler hayata geçireceğiz." diye konuştu.

Durmaz, " Daha temiz bir Aliağa için yola çıktık. Biz başka bir Aliağa istiyoruz. Bunu Büyükşehir'in kaptanı Tunç Soyer ile beraber hayata geçireceğiz. Biz çocuklarımızın ve gençlerimizin kaydırıldığı bir Aliağa istiyoruz."dedi.

Projelerini Büyükşehir Belediyesi'nin ve Aliağa halkının desteği ile gerçekleştireceklerine dikkat çeken Durmaz, sözlerini şöyle sürdürdü :

"Aliağa'da katılımcı belediyecilik olmadan hiçbir şey yapmayacağız. Belediye olarak herşeyin hesabını vereceğiz. Rantın değil halkın belediyesi olacağız. Kimseyi ötekileştirmeden yolumuza devam edeceğiz. Bu nedenle yakamıza ay yıldızlı rozeti takacağız. Belediye Başkanı olduğumuz zaman ise tüm Aliağa'ya hizmet götüreceğiz."

'BAŞKA BİR TÜRKİYE BAŞKA BİR İZMİR MÜMKÜN'

Aliağa Cumhuriyet meydanında yaptığı konuşma buyuk bir coşku ile karşılanan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer yaptığı konuşmada "Seferihisar Belediye Başkanı seçildiğim andan itibaren başka bir Seferihisar'ın, başka bir İzmir'in, başka bir Türkiye'nin mümkün olduğunu söylemiştim. Coğrafya kader değildir. Biz olağanüstü bir iklimin altında dünyanın en şanslı insanları olarak yaşıyoruz. Ancak bu füze coğrafyada biz daha güzel yaşamak istiyoruz. Onun için başka bir dünya, baska bir Türkiye, başka bir İzmir başka bir Aliağa mümkün." diye konuştu.

'BİRLİKTE BÜYÜYECEĞİZ'

Demokrasinin insanlık tarihinin en önemli kazanımı olduğunu vurgulayan Soyer, "Demokrasi bir arada yaşamanın hukukudur. Onun için çok kıymetlidir. Kalkınma demokrasi ile beraber ise yararlı olur. En çok da alinteri dökenlere refah olarak döner. Demokrasi budur ve biz bunu yapacağız. Bu coğrafyada yaşayan bir insan olarak biliyorum ki çok daha iyisi mümkün ve biz bunu yapacağız. Kardeşçe ve adil bir şekilde paylaşacağız ve birlikte büyüyeceğiz." ifadelerini kullandı.

HÜKUMETE TANZİM TEPKİSİ: 'GÜNAYDIN HAYIRLI SABAHLAR OLSUN'

AKP'nın Tanzim satışlarına da atıfta  bulunan Soyer, "46 yıl önce rahmetli Gültepe Belediye Başkanı Aydın Erten, yoksul vatandaşlara kömür, meyve ve sebze gibi temel ihtiyaçları sağlamak için TANSAŞ'ı kurdu. Sonrasında gelen Büyükşehir Belediye Başkanları ise bunu büyüttü. Hükümet ise bunu 46 yıl sonra patates satmaya başladı. Onlara günaydın diyorum, hayırlı sabahlar olsun. Aziz Kocaoğlu'nun köyde kalkınmasını bütün egeye yayacağız. Üreticiler, tüketici ile aracısız buluşacak. Biz doğrudan doğruya vatandaşımızın ekmeğini büyütmek için geliyoruz." şeklinde konuştu.

İzmir'de bir teknoloji vadisine ihtiyaç duyduklarını ve bu teknoloji vadisini kuracaklarını kaydeden Soyer,  Binlerce gencimiz İzmir'de ekmek bulamadığı için şehri terk ediyor.  Teknoloji vadisinde bu gençlerimize iş imkanı sağlayacağız. Onlar da bizim kalkınmamız için mücadele edecekler." dedi.

'GÖZLER YALAN SÖYLEMİYORSA...'

Aliağalılardan 1 Nisan sabahı için söz alan Soyer, CHP'nin Aliağa Belediye Başkan adayı Özcan Durmaz'ı da Aliağalılara emanet etti. Soyer, "Sözler yalan söylemiyorsa, gözler yalan söylemiyorsa kazanacağız." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi