YAĞIZ BARUT – TUGAY CAN / İZ GAZETE TÜYAP 24. İzmir Kitap Fuarı söyleşi ve imza günleri ile devam ediyor. Bilgi Yayınları’nda çıkan kitaplarını İzmirli okurları için imzalayan Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk ile konuştuk. Öztürk, İz Gazete ve İz Web TV izleyicilerine özel açıklamalarda bulundu.

‘SEÇMEN KAYDIRMA MESELESİ YSK’NIN KONUSU DEĞİL’

Yerel seçimlerde çok önemli bir başarının elde edildiğini dile getiren Öztürk, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçimlerden çok önce yaptığı konuşmalarda İstanbul, Ankara, Adana, Mersin gibi illerin alınacağını söylediğinde bazı kesimler gülüyordu. Fakat belirlediği adaylar ve izlediği taktikler, ‘Kılıçdaroğlu Doktrini’ni uygulamaya koyması seçimlerde önemli bir başarıyı sağladı. CHP’nin tek başına başarı elde etmesi mümkün görünmüyor, mutlaka açılımlar yapması gerekiyor. İYİ Parti ile yerelde işbirliği yapılması kuşkusuz önemli bir faktör oldu. İstanbul ve Ankara adayları belirlenirken karşı çıkanlar da olmuştu ama büyük bir başarı elde edildi. AKP belki her şeye hazırlıklıydı ama İstanbul’u kaybetmeye hiç hazırlıklı olmadıkları anlaşıldı. Seçimleri nasıl geçersiz kılarız, CHP’nin başarısına nasıl gölge düşürürüz gibi çalışma içerisindeler. Yasal olarak her şeyden önce mazbatanın verilmesi gerekiyordu. Seçmen kaydırma meselesi YSK’nın konusu değil, seçim öncesi ayrı bir uygulamadır. O nedenle İmamoğlu’nun göreve başlaması gerekiyordu. Hukuk işlemiyor, farklı bir takım arayışların içine giriliyorsa o zaman bu sorunlarla karşı karşıya gelebiliriz” ifadelerini kullandı.

‘SEÇİM GÜNÜ DEĞİL SEÇİM SONRASI TARTIŞILIYOR’

Seçimlerin yenilenmesi durumunda bir kaos olmayacağını ve vatandaşın da yaşanılan mağduriyeti gördüğünü belirten Öztürk, “Böyle bir şey olursa, İmamoğlu daha yüksek bir oy potansiyeliyle seçimlerden çıkar. Sandığa sahip çıktığınızda, ıslak imzalarınızın kopyasını aldığınızda sizi aşamıyorlar. Zaten şuan seçim günü değil, seçim öncesi tartışılıyor. Ankara’nın yedi ilçesinde yüzde yüz seçmen artışları yapıldı. AKP’nin kazandığı yerlerde bu konular hiç gündeme getirilmiyor ama CHP’nin kazandığı yerlerde gündeme getiriliyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi