AKP’nin iktidarını yalanlar ve aldatmacalar üzerine inşa ettiğini söyleyen CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır; “Yolsuzluğu yaygınlaştıran, derinleştiren ve yöneten iktidar yolun sonuna geldi. Tek adam yönetimi altında Türkiye yatırımsızlık, üretimsizlik ve yönetimsizliğe mahkum edildi. Ortak akıl terk edildi. Sarayın yarattığı ranta ortak olan yüzde 1, toplumun yüzde 99’una sırtını döndü, görmezden geldi, umursamadı. CHP olarak her zaman toplumun yok sayılan yüzde 99’unun yanında olduk. Emekliden, esnaftan, çiftçiden, işçiden, öğrenciden, kadından üretenden ve tüm yoksullardan yana olduk. Rant ekonomisinin yerine, üreterek büyümeyi ve gelir adaletini sağlayacağız. 24 Haziran tüm söylediklerimiz için bir dönüm noktası. Seçimleri kazanacağız, Türkiye kazanacak” dedi.

“9,5 MİLYON YURTTAŞIMIZ GÜVENCESİZ, KAYIT DIŞI ÇALIŞMAKTA”

AKP iktidarı ile birlikte Türkiye’nin gelir adaletsizliğinde dünyanın sayılı ülkeleri arasına girdiğini söyleyen Sındır, “Bugün toplumun en zengin yüzde 5’lik kesimi, en yoksul yüzde 5’lik kesimin gelirinin 24 katını elde etmekte. Resmi kayıtlara göre her beş gencimizden biri işsiz, 9,5 milyon yurttaşımız da güvencesiz, kayıt dışı çalışmakta. Asgari ücret açlık sınırının altında. Anadolu’nun kadim topraklarında kök salan kardeşlik ve hoşgörü kültürünü yok yeden, toplumsal refahı yüzde 1’lik bir kesime sığdıran, adaleti yok eden, emeğin ne olduğunu dahi bilmeyen tek adam hareketi AKP’nin emeklilik tarihi 24 Haziran” dedi.

“YETER Kİ YETKİ VERİN!”

Kahvehane toplantılarında asgari ücretin 2 bin 200 lira olacağını söyleyerek sözlerini sonlandıran Sındır şöyle konuştu: “Asgari ücretin net 2 bin 200 lira olacağını her yerde söylüyoruz. Aile Sigortası uygulaması ile tüm yoksul vatandaşlarımızın sağlık güvencesine kavuşturulacağını dile getiriyoruz. Asgari ücretten gelir vergisi almayacağımızı, asgari ücret artışını keyfi olarak belirlemeyip, enflasyon ve refah artışı payını dikkate alarak altı ayda bir belirleyeceğimizi gururla anlatıyoruz. Biz bu topraklardan bereket fışkırtacağız. Söz de mühür de sizin elinizde, yeter ki yetki verin.”

Editör: Haber Merkezi