Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, kendisine “Operasyon çocuğu” dediği için bir süredir tartışma içerisinde olduğu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ümit Özdağ, Süleyman Soylu’nun yeni bir parti kurmak için çalışmalara başladığını ve bu çalışmalar doğrultusunda İstanbul ve Ankara’da iki büro tuttuğunu öne sürdü.

‘EMNİYET GENEL MÜDÜR YARDIMCISINI GÖREVLENDİRDİ’

Özdağ, Soylu’nun partisinin ABD ve AB ülkeleriyle ilişki konusunda eksikleri olduğunu öne sürerek Soylu’nun bu eksikliği gidermek için bir Emniyet Genel Müdür Yardımcısı’nı görevlendirdiğini de iddia etti.

Özdağ, “Bu, özellikle ABD ile ilişkilerdeki eksikliği gidermek ve senin promosyonunu yapması için bir Emniyet Genel Müdür Yardımcısı’nı ABD Büyükelçiliği ile ikili ilişki kurması ve senin promosyonunu yapması için görevlendirmişsin. Tabii bu temaslar devletin istihbarat örgütleri tarafından tespit edilmiş ve Erdoğan’a bildirilmiş ve Emniyet Genel Müdürü Erdoğan’dan aldığı talimatla Amerikan Büyükelçiliği ile ikili ilişkilere girilmesini yasaklayan bir talimat yazmış” ifadelerini kullandı.

BİR HAFTA SÜRE VERDİ

Özdağ, kendisine ABD ile ilişkileri olduğu ithamında bulunan Soylu’ya, elindeki bilgi ve belgeleri Cumhuriyet Başsavcısı’na vermesi için bir hafta süre verdi. Özdağ videonun sonunda, “Evet Süleyman. Bugün bu kadar. Devamı gelmeyecek zannetme. Ben bir hafta süre verdim sana. Git benle ilgili elinde ne belge bilgi varsa Amerikan devletiyle temasım konusunda Cumhuriyet Başsavcısı’na başvur” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi