İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'daki Gölbaşı Vilayetler Evi'nde düzenlenen iftar programında bakanlık birim amirleri ve Göç İdaresi Başkanlığı personeliyle bir araya geldi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmaya değinen Soylu, “En büyük üzüntüm bu bilmeyenler güruhu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde milletimize hitap ederken, hakikaten cehaletin en yüksek noktasını ortaya koymaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

'SEFİL GİBİLER'

Mülteciler konusundaki eleştirilere yanıt veren Süleyman Soylu, “Sefil gibiler çok açık söyleyeyim, Türkiye'de göçmen politikası üzerinden, göç politikası üzerinden siyaset yapan ve oy devşirmeye çalışanlar sefildirler. Bunun müsebbibi biz değiliz ki. Tam tersi, biz bütün dünyada karşı karşıya kaldığımız en büyük sınamadan bu ülkenin kamu düzenini bozmadan çıkabilmeyi temin edebilmek aynı zamanda başı sıkışmış insanlara da arkasını dönmeyen bir anlayış sergileyerek gerçekleştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

'İLK GELDİĞİM GÜNDEN BERİ ABD GÖÇ KAYITLARIMIZIN PEŞİNDE'

Türkiye'de bulunan mültecilerin kayıtlarının olduğunu belirten Soylu şunları söyledi:

“Twitter'dan yazdıkları yetmeyince dün bir de Meclis kürsüsünden devam eden ana muhalefetin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, kusura bakmasın, Göç Başkanlığı da onun SSK Başkanlığında yaptığı bir pespaye şekilde yönetilmiyor. İkide bir kayıtları yok deyip duruyorlar. Bizim kayıtlarımız o kadar sakat ve sıkıntılı olsaydı Kemal Kılıçdaroğlu sana söylüyorum, 5,5 yıldır İçişleri Bakanlığı yapıyorum. İlk geldiğim günden itibaren Amerika bizim göç kayıtlarımızın peşindedir vermedik, vermeyiz de. Avrupa göç kayıtlarımızın peşindedir vermedik, vermeyiz de. Senin yapacağın ilk işi biliyorum Allah nasip etmesin geldiğin zaman o iş pişirdiğin büyükelçiler neyi isterlerse emre amade verirsin. Kılıçdaroğlu'nun göç meselesindeki bilgisi yok mesabesindedir, cehalet düzeyindedir.”

'O BELGELERİ BÜYÜKELÇİYE GÖTÜRDÜNÜZ, HEPSİ ORTAYA DÖKÜLECEK'

Güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışması yürüten altı siyasi parti genel başkanının açıkladığı metnin, önce bir büyükelçiye gönderildiğini iddiasını yineleyen Süleyman Soylu, “Altılı masadan sonra aldınız o belgeleri büyükelçiye götürdünüz. Önümüzde güzel ve uzun günler var. Hepsi ortaya dökülecek, hepsi. Bu ülkeyi büyükelçilere peşkeş çektirmeyiz, çektirirsek İstiklal Mücadelesi'nde ve Çanakkale Savaşı'nda şehit olanlar bize bunun hesabını sorarlar” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yürütülen soruşturmasının tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Soylu, “İstanbul Belediyesindeki terör soruşturması yakında tamamlanıyor, ak kara belli olacak. Buradan söyleyeyim rezil olacaksınız ve rüsva olacaksınız. Kobani olaylarının failine şeref madalyası takanın elbette ki rezil ve rüsva olma gibi bir endişesi olmaz” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi