İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini yürüten Berat Albayrak’ın istifa kararının ardından bir açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Soylu, “Büyük Türkiye için kritik bir dönemde birlikte çalıştığımız arkadaşım, dostum Sn Berat Albayrak’a ülkem Milletim ve geleceğimize yönelik çabası, gayreti ve samimiyeti için şükranlarımı sunuyorum” dedi. Soylu’nun aralarının gergin olduğu söylenen Albayrak hakkında dostum kelimesini kullanması dikkati çekti.

Soylu’nun açıklamasının tamamı şöyle:

“Cumhurbaşkanımız Sn @RTErdogan’ın liderliğinde beş yıl boyunca aynı kabinede güçlü ve Büyük Türkiye için kritik bir dönemde birlikte çalıştığımız arkadaşım, dostum Sn Berat Albayrak’a ülkem Milletim ve geleceğimize yönelik çabası, gayreti ve samimiyeti için şükranlarımı sunuyorum.”

suleyman-soylu-dostum-berat-albayrak-a-sukranlarimi-sunuyorum-803182-1.

ALBAYRAK’IN İSTİFASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa etmişti.

Albayrak, Instagram'daki resmi hesabından paylaştığı açıklamada, istifasını "sağlık sorunları nedeniyle artık devam edememe" ifadesiyle gerekçelendirmişti. "Artık ailesine zaman ayıracağını" belirterek aktif siyasete de ara verdiğini ima eden Albayrak, "at izinin it izine karıştığı çetin bir dönemden" geçildiğini belirttiği, "ülkeye ve ümmete hizmet ettiğini" vurguladığı açıklamasını "Cenabı Allah sonumuzu hayreylesin" diyerek noktalamıştı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Berat Albayrak'ın istifasının kabul edildiği duyurulmuştu. Yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız tarafından yapılan değerlendirme sonunda, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın görevden af talebi kabul edilmiştir" denilmişti. Albayrak’ın yerine Cumhurbaşkanı Kararı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Lütfi Elvan atanmıştı. (BirGün)

Editör: Haber Merkezi