İZ GAZETE- CTT Haber’de yayınlanan ‘Korcan Karar ile 60 Dakika’ programının konuğu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, soruları cevaplandırdı.

İzmir’in Avrupa’da gençlik başkenti olacağını ifade eden Soyer, “Avrupa’da, kültür başkenti, gençlik başkenti gibi AB’nin uyguladığı bir takım uygulamalar var. İzmir, bir gençlik şehri ve Avrupa gençlik başkenti ünvanı ona çok yakışacak. İzmir kabuğunu kırmak zorunda. Dünyanın önemli kentlerinden biri olduğunu hatırlatmak zorunda” dedi.

‘ÖNÜMÜZDEKİ KISA DÖNEMDE ZAM OLMAYACAK’

İzmir Belediye şirketlerine kısa dönemde zam olmayacağını ifade eden Soyer, “Önümüzdeki kısa dönemde öyle bir durum yok. Kısa dönemden kastım bir 6 aylık sürede böyle bir öngörümüz yok ama Türkiye’de neler yaşayacağımızı tahmin etmek çok zor” dedi.

‘DÜNYANIN HER YERİNDE RANT KAVGASI MEVCUT’

“İzmir’de rant kavgası var mı” sorusunu Tunç Soyer, şu ifadelerle cevapladı:

“Bence dünyanın her yerinde bu kavga mevcut. Ama şundan yana İzmirliler rahat olsun, İzmir’de; Ankara’da veya İstanbul’da olduğu gibi aniden gökdelen çıkmaz, böyle bir sürprizle karşılaşmazlar.”

‘DOĞAYLA BU KADAR OYNANILMASINI DOĞRU BULMUYORUM’

İstanbul’da gerçekleştirilmesi düşünülen ‘Kanal İstanbul’ projesi hakkında Soyer şöyle konuştu:

“Benim haddime düşmez ama ben bugüne kadar bu kadar dev bir yatırım yapmak için gereken hiçbir sebep görmedim. Hiçbir sebep bana öyle büyük bir yatırım yapmak için gerekli gelmedi. Doğayla bu kadar oynamayı doğru bulmuyorum. Doğada yaptığınız her adım sonra sizi eziyor” dedi.

‘BURAK OĞUZ’UN SUÇSUZ OLDUĞUNA İNANIYORUM’

Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un FETÖ terör örgütü üyesi olduğu iddia edilerek tutuklanmasına ve akabinde Urla’ya kayyum atanmasına yönelik konuşan Soyer, “Burak başkanla ilgili son sözü hukukçular söyleyecek son sözü. Ben kişisel olarak suçsuz olduğunu düşünüyorum. Cezaevinde kendisini ziyaret ettim, gözlerinin içine baktım ve anlattıklarını dinledim. Düşünceme göre suçsuz ama bizim haddimize değil. Burada içimize sinmeyen kayyum ataması, kanuni düzenlemeler bu yönde olabilir ama burada meclis üyeleri var ve siz o meclisi saf dışı bırakıyorsunuz. Bu doğru değil. Meclisten biri seçilmeliydi. Çok yüksek oyla seçilmiş bir meclis var, o meclisin asli bir görevi var. Neticede meclis üyeleri görevini yaparken yapılmış bir suç söz konusu değil” dedi.

Editör: Haber Merkezi